Ana SayfaEkolojiMeteoroloji uyardı: Karadeniz’de yeni yağışlar bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Karadeniz’de yeni yağışlar bekleniyor

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Ordu’da gerçekleşen selin ardından bir açıklama yaparak, bölgede yeni yağışların beklendiğini kaydetti.

Ordu’nın  birçok ilçesinde sağanak nedeniyle meydana gelen ve büyük hasara neden olan selin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir açıklama yaptı.

Doğu Karadeniz’le ilgili yeni yağış beklendiğini belirten Meteoroloji, sel ve heyelan gibi afetlere karşı uyarıda bulundu.

Açıklamada, Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı ilçelerinde 100 mm üzerinde yeni bir yağışın meydana gelmesinin beklendiği kaydedildi.

Denizci ve balıkçılara da uyarı

Yapılan açıklama şöyle:

“Dün yayınlanan uyarılarda bu sabahtan yarın öğle saatlerine kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde beklenen yağışların kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı belirtilmişti. Bugün şuana kadar bölgede 20 ila 100 mm arasında yağış kaydedildi. Ölçümlere göre bugün en fazla yağış Ordu’da Çaybaşı’da 95, Perşembe’de 78, İkizce’de 66, Ünye ve Fatsa’da 40 mm olarak kaydedildi.

Yapılan son analiz ve değerlendirmelere göre yağışların bu gece yine Samsun’un doğu ilçeleri (Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık), Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olmaya devam edeceği ve metrekareye yer yer 100 mm üzerinde yeni yağış meydana geleceği tahmin ediliyor.

Bölgede son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle toprağında doygun oldu da dikkate alınarak meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riski ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaya devam edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın bu geceden itibaren yarın öğle saatlerine kadar Karadeniz’in doğusunda denizde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği de beklenmektedir. Özellikle denizci ve balıkçılarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir.”


Ordu’da sel: Karadeniz Sahil Yolu kapandı




Önceki Haber
Gazeteci Uğur Akgül tutuklandı
Sonraki Haber
Şırnak'ta 54 alana giriş-çıkışlar 15 gün boyunca yasaklandı