Ana SayfaGüncelMezuniyet töreninde pankart açmışlardı: Tutuklu ODTÜ’lüler tahliye edildi

Mezuniyet töreninde pankart açmışlardı: Tutuklu ODTÜ’lüler tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Mezuniyet töreninde açılan pankartlar gerekçe gösterilerek tutuklanan dört ODTÜ’lü öğrenci tahliye edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yapılan mezuniyet töreninde açılan pankartlardan dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla tutuklanan 4 öğrenci ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir baskı evi çalışanı hakkında birer yıldan dörder yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Tutuklu ODTÜ’lülerin dün tahliye edildiği bildirildi.

Hürriyet muhabiri Mesut Hasan Benli, mahkemenin tahliye gerekçesini Twitter üzerinden paylaştı.

Benli’nin paylaştığı mahkeme gerekçesinde ‘keza sanıkların konumu değerlendirildiğinde bu aşamada özel yetenek isteyen bir kaçma yoluna tevessül edebilecek bilgi ve maddi imkana sahip olmadıkları gibi sıradan bir kaçma girişiminin adli kontrol imkanları ile önlenebileceği anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

ODTÜ’de 6 Temmuz’da gerçekleşen mezuniyet töreninde “Tayyipler Alemi” karikatürünü pankart olarak taşıyan 3 öğrenci, 7 Temmuz’da “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

8 Temmuz’da da pankartı hazırlattığı belirtilen Ö.K. ile söz konusu pankartı bastığı öne sürülen Ş.D. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Öte yandan 8 Temmuz’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Mehmet Gür ise serbest bırakılmıştı.

Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ODTÜ’ye rektör atanan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü protesto ettiği için “Huzur ve asayişi bozmak” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Ardından “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan 4 öğrenci tutuklanmıştı.

Son olarak baskı evi çalışanı ve tutuklu dört öğrenci hakkında  ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla birer yıldan dörder yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Previous post
Manisa'da tarım işçilerini taşıyan servis devrildi: 26 kişi yaralandı
Next post
Erdoğan NYT'ye yazdı: ABD’ye zaman verdik, yeni müttefikler aramaya başlarız