Ana SayfaDünyaNadya Murad için cinsiyetçi başlık atan The Times’a tepki

Nadya Murad için cinsiyetçi başlık atan The Times’a tepki

HABER MERKEZİ – IŞİD tarafından esir alınan ve kendi çabalarıyla kaçarak kurtulan Ezidi aktivist Nadya Murad için ‘seks kölesi’ tabirini kullanan The Times gazetesine tepki geldi.

Iraklı bir Ezidi olan Nadya Murad, 2014 yılında IŞİD tarafından esir alınmış, bir yılı aşkın süre cinsel istismara ve işkenceye maruz kalmıştı.

Kendi çabalarıyla IŞİD’in elinden kaçan Murad, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak görev yapmış ve Ezidilerin karşı karşıya kaldığı insanlık suçları hakkında dünya kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmıştı.

Murad geçtiğimiz gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Abid Shamdeen ile nişanlandığını duyurdu.

Britanya merkezli The Times gazetesi, Murad’ın nişanlanmasını, “Kurtulan Ezidi seks kölesi Murad nişanlandı” şeklindeki cinsiyetçi bir başlıkla okuyucuları ile paylaştı.

Ardından gazeteye, kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medya üzerinden tepki gelmeye başladı.

‘Seks kölesi’ ifadesinin cinsiyetçi olduğuna dikkat çeken kullanıcılardan Cahit Mervan, “Bu ırkçı ve cinsiyetçi bir başlık” ifadesini kullandı.

Tepkilerden bazıları şöyle:

(Ne kadar dangalak bir başlık ayıp size)

Nadya Murad kimdir?

Iraklı bir Ezidi olan Nadya Murad, 2014 yılında IŞİD tarafından esir alınmış, bir yılı aşkın süre cinsel istismara ve işkenceye maruz kalmıştı.

Kuzey Irak’taki köyüne IŞİD’in düzenlediği baskında annesinin, altı kardeşinin ve çok sayıda akrabasının öldürüldüğüne tanık olan Murad, kurtulmasından bu yana Ezidilerin karşı karşıya kaldığı insanlık suçları hakkında dünya kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yaşamını sürdüren Murad, 2016 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti.

Previous post
"Anaerkil Çağ'ı özleyen" Suudi feministler radyo kanalı kurdu: Nsawya FM
Next post
'Kara Ağustos'ta ABD'deki tutuklular 'modern köleliğe' karşı grevde