Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu gözaltına alındı

Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – İhraç edildiği işine dönebilmek amacıyla yaklaşık 1 yıl açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu Bodrum’da gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra “işimi geri istiyorum” talebiyle Yüksel Caddesi’nde eylem yapan öğretmen Semih Özakça ile birlikte 324 gün boyunca açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve Yüksel eylemcilerinden Mehmet Dersulu, dün akşam saatlerinde Bodrum’da gözaltına alındı.

Gözaltı haberini Twitter üzerinden duyuran Halkın Hukuk Bürosu, olanları şöyle anlattı:

“Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu ile avukat görüşü yapıldı. Değirmenler diye bir yerde uçurtma uçurmak isterlerken polisler gelmişler, GBT yapmak istemiş polis, Nuriye Hoca zaten tanıyorsunuz demiş ve kimlik vermeyi reddetmiş. Bunun üzerine gözaltına alınmışlar. Nuriye Gülmen’in bulunduğu karakol önünde Eğitim-Sen üyesi eğitimciler bulunuyor.”

Dersulu’nun darp edildiği, Gülmen’in durumunun ise iyi olduğu belirtilen açıklamada, bu sabah ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Defalarca gözaltı ve darp

Nuriye Gülmen, açlık grevi yaptığı sırada ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Gülmen, açlık grevini sonlandırmasının ardından 6 Temmuz’da da Ankara’da gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Mehmet Dersulu da Ankara Yüksel Caddesi’ndeki ‘işimi geri istiyorum’ eylemlerine katılmış ve birçok kez darp edilerek gözaltına alınmıştı.




Önceki Haber
Aydın'da mültecileri taşıyan bot battı: 9 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Temmuz ayında 37 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 433 çocuk istismara maruz bırakıldı