Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu serbest bırakıldı

Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Bodrum’da gözaltına alınan Nuriye Gülmen ile Mehmet Dersulu adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra “işimi geri istiyorum” talebiyle Yüksel Caddesi’nde eylem yapan öğretmen Semih Özakça ile birlikte 324 gün boyunca açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve Yüksel eylemcilerinden Mehmet Dersulu serbest bırakıldı.

Gülmen ve Dersulu, “İşimi istiyorum” eylemi yapan sınıf öğretmeni Engin Karataş’a destek olmak üzere Muğla’nın Bodrum ilçesine gitmiş, dün uçurtma uçurtmak isterken gözaltına alınmışlardı.

Gülmen gözaltı sonrası yaptığı açıklamada, “Gözaltından çıktık. Hastaneye gidiyoruz. Bacağımı hareket ettiremiyorum. Bu haldeyken adliyede yerde sürüklediler. Mehmet’in kafası da dahil olmak üzere her yerine tekme attılar” dedi.

Avukat Tamer Doğan, Gülmen’in bacağında kırık olduğu şüphesiyle hastaneye sevk edildiğini, gözaltı sonrası birlikte hastaneye gittiklerini belirterek, “Ayakta duramıyor, sol ayağının üzerine basamıyor” dedi.

Defalarca gözaltı ve darp

Nuriye Gülmen, açlık grevi yaptığı sırada ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Gülmen, açlık grevini sonlandırmasının ardından 6 Temmuz’da da Ankara’da gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Mehmet Dersulu da Ankara Yüksel Caddesi’ndeki ‘işimi geri istiyorum’ eylemlerine katılmış ve birçok kez darp edilerek gözaltına alınmıştı.




Önceki Haber
"Doğal afet değil, sorumlusu iktidar": Ordu'daki selin ardından ne yapmalı?
Sonraki Haber
Türkiye heyeti ABD’den döndü, dolar 5.50’ye kadar dayandı