Ana SayfaDünyaOkulda homofobik zorbalığa maruz bırakılan çocuk intihar etti

Okulda homofobik zorbalığa maruz bırakılan çocuk intihar etti

HABER MERKEZİ – ABD’nin Denver kentinde 9 yaşındaki bir çocuk sınıfında arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından dört gün boyunca okul arkadaşları tarafından homofobik zorbalığa maruz bırakılıp tehdit edildikten sonra intihar etti.

ABD’nin Denver kentinde okul arkadaşları tarafından homofobik zorbalığa maruz bırakılan Jamel isimli bir çocuk intihar ederek yaşamına son verdi.

Pazartesi günü okula başlayan Jamel’in Perşembe günü evinde yaşamını yitirmiş halde bulunduğu belirtildi.

“Bana ‘Kendini öldür’ dediler”

BBC Türkçe’deki habere göre çocuğun annesi Leia Pierce, bu yaz Jamel Myles’in kendisine eşcinsel olduğunu açıkladığını ve “Eşcinselliğimden gurur duyuyorum. Okul başladığında arkadaşlarıma da söyleyeceğim” dediğini aktardı.

Pierce’a göre Jamel ablasına “Okuldaki çocuklar bana kendimi öldürmemi söylediler” dedi.

Oğlunun eşcinsel olduğunu açıklarken çok korktuğunu söyleyen Pierce, “Ona, onu hala çok sevdiğimi söyledim” dediğini belirtti ve ekledi: “Jamel’in ölümü, umarım okulda zorbalığın etkileri konusunda insanları bilinçlendirir.”

Jamel’in intiharından sonra okuduğu ilkokul için psikologlar görevlendirildi. Ailelere mektuplar gönderilerek yardım önerildi. Bu çerçevede de dördüncü ve beşinci sınıftaki çocukların ebeveynleriyle görüşülecek.

Previous post
13 yaşındaki kızını arabanın arkasına bağlayan erkek serbest bırakıldı
Next post
Dışişleri Bakanlığı’ndan Macron’un ‘Erdoğan Türkiyesi’ açıklamalarına yanıt