Ana SayfaGüncel“Rusya S-400’leri 2019’da Türkiye’ye teslim edecek”

“Rusya S-400’leri 2019’da Türkiye’ye teslim edecek”

HABER MERKEZİ – Rusya’nın S-400 füzelerini 2019’da Türkiye’ye teslim edeceği açıklandı.

S-400 füzelerinin 2019’da Türkiye’ye teslim edilmeye başlanacağı bildirildi.

Devlet şirketi Rosoboronexport’un yöneticisi Aleksandr Miheyev, füze savunma sisteminin planlandığı gibi teslimat aşamasına 2019’da geçileceğini açıkladı.

Miheyev, “Türkiye’ye S-400 teslimatına gelirsek, sözleşme, üzerinde anlaşılan süre içinde hayata geçirilecek. Sözleşmeyi 2019’da hayata geçirmeye başlayacağız” dedi.

Rus Interfax haber ajansının haberine göre füzeleri imal edecek olan Rosoboronexport, iki ülke arasındaki bu ticaretin bundan sonra ulusal para birimleriyle yapılacağını da bildirdi.

ABD’nin tutumu

İki ülke 29 Aralık 2017 tarihinde füzelerin satışına ilişkin Ankara’da anlaşma imzalamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye verilmesi planlanan F-35 savaş uçaklarının teslimatının, Türkiye’nin Rus S-400 füzelerini almasıyla ilişkili olarak, geçici şekilde durdurulmasıyla ilgili bütçe yasasını onaylamıştı.

Buna göre, ABD Savunma Bakanlığı’nın 90 gün içerisinde Türkiye-ABD ilişkilerinin durumuna yönelik bir raporu Kongre’ye sunması gerekiyor.

Bu raporda, Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının askeri ilişkilere etkisi ve F-35 yeni nesil savaş uçağı programından çıkarılmasının ABD sanayisi için yaratacağı sonuçların değerlendirilmesi bekleniyor.