Ana SayfaDünyaRusya’dan İdlib çıkışı: Oradaki militanlara öldürücü darbe indirilmeli

Rusya’dan İdlib çıkışı: Oradaki militanlara öldürücü darbe indirilmeli

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’ye bağlı kimi örgütlerin hakim olduğu Suriye’nin İdlib kentindeki militanlara ‘öldürücü darbe’ indirilmesi gerektiğini söyledi.

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesi için gittiği Singapur’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sığınmacıların Suriye’ye dönüşüyle ilgili soruna çözüm bulunmasına paralel olarak “İdlib’deki militanlara öldürücü darbe indirilmesi” yönünde açıklama yaptı.

“Suriye’de terörle mücadele henüz tamamlanmadı. Suriye’deki çalışmalar şu anda en yoğun döneminde, yapılması gereken daha çok şey var. Bu sürece paralel olarak hâlâ İdlib’de bulunan militanlara öldürücü darbe indirilmeli.”

Sputnik’in geçtiği habere göre, Lavrov, sığınmacıların Suriye’ye dönmesine yönelik çalışmalara Türkiye, Lübnan ve Ürdün’ün ilgi gösterdiğini belirtti.

Söz konusu ülkelerin yönetimleriyle müzakereler yaptıklarını ve Lübnan’daki birkaç küçük sığınmacı grubunun ülkelerine döndüğünü vurgulayan Lavrov, “Ürdün’le müzakereler son derece başarılı ilerliyor, kısa sürede sonuç alacağımızı düşünüyorum. En fazla sığınmacıyı kabul eden Türkiye’yle de benzer müzakereler yürütülüyor” diye belirtti.

Avrupa’nın bu konuda isteksiz olduğu eleştirisi getiren Lavrov, “Eğer Avrupa Birliği, kendi çıkarlarına uygun şekilde yönetilseydi, Avrupa’daki sığınmacıların Suriye’ye dönmesine ilgi gösterirdi” dedi.

Previous post
Başkanlık sisteminin ilk YAŞ toplantısında alınan kararlar açıklandı
Next post
Muhalifler '630 oldu' dedi, CHP reddetti: İlk incelemede yeterli sayıda imza yok