Ana SayfaGüncel‘Sorumlulardan birine ödül’: Aladağ Katliamı Davası’nın sanığı okul müdürü olarak atandı

‘Sorumlulardan birine ödül’: Aladağ Katliamı Davası’nın sanığı okul müdürü olarak atandı

HABER MERKEZİ – Aladağ Katliamı Davası’nda “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” iddiasıyla yargılanan Mehmet Aktaş okul müdürü olarak atandı. Karara tepki gösteren Aladağlı ailelerin avukatı Çelik, “En önemli sorumlulardan biri ödüllendirildi” dedi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi yaşamını yitirmiş ve 24 öğrenci de yaralanmıştı.

Yurttaki katliama ilişkin dava sürerken, haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istenen 14 sanıktan “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan Aladağ İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Mehmet Aktaş’ın, Çukurova Genç İş Adamları Derneği Ortaokulu’na müdür olarak atandığı öğrenildi.

Aladağlı ailelerin avukatlığını yapan Sosyal Haklar Derneği (SHD) üyesi avukat Ömer Çelik, katliamın en önemli sorumlularından birinin Aktaş olduğunu ve kendisinin ödüllendirildiğini belirtti.

Aktaş’ın, “Ben yargılansam bile bana bir şey olmaz” sözlerini hatırlatan Çelik, “Bizler bu faciada tüm sorumluların hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Çelik, 7 Eylül 2018 tarihinde görülecek Aladağ Katliamı Davası’nın 7’nci duruşması için katılım çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?

Yangının ardından savcılık ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aktaş hakkında soruşturma başlatmıştı.

Açılan idari soruşturma kapsamında MEB müfettişlerinin 26 Ekim 2015’te yurtta yaptıkları teftişi üzerine hazırlanan raporda, yangın söndürme tatbikatının yapılmadığı, binanın depreme dayanıklılık raporunun olmadığı, yeterli sayıda hizmetlinin çalışmadığı, belletici öğretmen görevlendirilmediği ve belgeli aşçı bulundurulmadığı duyurulmuştu.

Ayrıca yapılan soruşturmada, elektrik tesisatı ve yangından korunma sistemi uygun olmadığı halde “Yangına karşı gerekli önlemler alınmıştır” diye rapor yazıldığı saptanmıştı.

Aktaş, Ağustos 2017’de ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak, Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu’nda sosyal bilgiler öğretmenliğine getirilmişti.

Savcılık soruşturması kapsamında Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 5 kamu çalışanı hakkında da “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” iddiasıyla dava açılmış, ardından bu dava da Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Aladağ Katliamı Davası’yla birleştirilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temelli'den Şenyaşar ailesine ziyaret: Üstünü örtemezler, hesap verecekler
Sonraki Haber
Giresun’da silahla başından vurulmuş halde bulunan asker yaşamını yitirdi