Ana SayfaEkonomiTL’de kayıplar artıyor: Dolar, euro ve sterlinde yeni tarihi zirve

TL’de kayıplar artıyor: Dolar, euro ve sterlinde yeni tarihi zirve

HABER MERKEZİ – ‘Rahip krizi’ nedeniyle ABD’de temaslarda bulunan Türkiyeli heyetten herhangi bir ilerleme işareti gelmemesi üzerine dolar, euro ve sterlin TL karşısında art arda rekor kırdı.

Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmayıp ev hapsine alınması üzerine, ABD’nin Türkiye’ye yaptırımlar uygulayacağını açıklamasıyla dolar/lira kuru art arda rekor kırarken, ABD ile ön mutabakat sağlandığı ve bu ülkeye bir heyetin gideceği haberi ile dolardaki yükseliş bir miktar gerilemişti.

Taraflar arasında yapılması beklenen görüşme dün gerçekleşti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki 9 kişilik heyet, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Önal ve ABD’li mevkidaşı Sullivan’ın “Rahip Brunson dahil olmak üzere bir dizi ikili meseleyi tartıştığı” kaydedildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters ise görüşmeye ilişkin haberinde, “önemli bir ilerlemeye ilişkin sinyal bulunmadığı” ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamalar sonrası Türk Lirası’ndaki kayıplar derinleşti.

Görüşmelerde herhangi bir ilerleme işareti bulunmaması nedeniyle Dolar/TL 5.44 ile yeni zirvesini görürken, euro 6.31’i aşarak rekor kırdı.

Sterlin de 7.0079 ile zirve yaptı.