Ana SayfaGüncelTürk Telekom spor kulübünde çocuklar cinsel istismara maruz bırakıldı

Türk Telekom spor kulübünde çocuklar cinsel istismara maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – Türk Telekom çocuk basketbol takımının koçu ve yardımcısının, yaşları 11 ila 14 arasında değişen çocukları cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı.

TÜRK Telekom iletişim firmasının spor kulübünün çocuk basketbol takımında koçluk yapan M.E. ve yardımcısı A.Ş.’nin, takımdaki erkek çocukları cinsel istismara maruz bıraktığı belirtildi.

Aydınlık’ın haberine göre, gazeteye ulaştırılan görüntülerde, 11-14 yaşlarındaki çocukların bir otel odasında istismara maruz kaldığı görülüyor.

Haberde, söz konusu videoda yer alan görüntülerin bir kısmında şunların yaşandığı ifade edildi:

“Bazı çocuklar ‘Benim ne suçum var’ diye kaçmaya çalışıyordu, bazı çocuklar da ‘Çok acıyor’ diye bağırıyordu. Bu sırada da bazı kişilerin tekbir getirdikleri duyuluyor. Çocuklara karşı zor kullanıldığı net olarak görünüyor.”

Türk Telekom’dan açıklama

İstismara ilişkin Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, habere konu olan okulun isim hakkı kullanımına ilişkin sözleşmesinin derhal feshedildiği ve sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Türk Telekom Spor Kulübü olarak sorumluların tespit edilmesi ve cezalandırılması için ayrıca bir soruşturma başlattığımızı, konuyla ilgili tüm süreçlerin yakından ve tavizsiz takipçisi olacağımızı ve bu süreçte mağdurların yanında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” denildi.

‘Yetkililere ulaştıracağız’

Öte yandan gazete taciz olayına adı karışan koç ve yardımcısının isimlerini elindindeki görüntülerle birlikte yetkililere ulaştıracağını kaydetti.

Previous post
Kesinleşti: Ankara'dan bir heyet iki gün içinde ABD'ye gidecek
Next post
Trump "İran'la ticaret yapan ABD'yle yapamayacak" dedi, Mercedes İran'dan çıktı