Ana SayfaGüncelVestel’le konuşmadı: Erdoğan askerin bayramını iPhone’la kutladı

Vestel’le konuşmadı: Erdoğan askerin bayramını iPhone’la kutladı

HABER MERKEZİ – “Onların iPhone’u varsa, ülkemizde Vestel var” sözleriyle boykot mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu’nun aradığı iPhone telefonlarından askerin bayramını kutladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajını Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda görevli askerlere iPhone telefonundan dinletti.

Akar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Yüksekova’daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na gitti.

Bayramlaşma töreninden sonra askerle kahvaltıda bir araya gelen ve burada bir konuşma yapan Akar, ardından iPhone telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı.

Erdoğan, Akar’ın iPhone telefonundan askerlere seslendi, bayramlarını kutladı.

Soylu da iPhone’dan aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Şırnak’taki Kato Dağı Tuzluca Üs bölgesini ziyareti sırasında da iPhone telefonla askerlerin bayramını kutladı.

Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın eşlik ettiği Soylu, askerlerle kahvaltı yaptığı sırada iPhone telefonla Erdoğan’ı aradı.

Erdoğan, telefonda askerlerin bayramını kutladı.

Medya o anları vermedi

Akar ve Soylu’nun iPhone ile Erdoğan’ın mesajını ilettikleri ana ait fotoğraf karelerinin iktidara yakın medya tarafından verilmemesi dikkat çekti.

Erdoğan’ın çağrısıyla iPhone’lar parçalanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da, 14 Ağustos günü düzenlenen bir sempozyumda, ‘rahip krizi’ nedeniyle ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlara karşılık olarak iPhone kullanmama çağrısı yapmıştı.

Erdoğan, “Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var, Vestel var” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından, Türkiye’nin birçok noktasında aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda kişi ‘boykot’ kapsamında iPhone’larını parçalamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Rusya S-400'leri 2019’da Türkiye'ye teslim edecek"
Sonraki Haber
17. Filmekimi'nde şu ana kadar belli olan filmler