Ana SayfaGüncelYalnızca ailesi katılabildi, taziye çadırına bile izin verilmedi: Koçer Özdal’ın cenazesi Muş’ta defnedildi

Yalnızca ailesi katılabildi, taziye çadırına bile izin verilmedi: Koçer Özdal’ın cenazesi Muş’ta defnedildi

HABER MERKEZİ – Cezaevinde yakalandığı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Koçer Özdal’ın cenazesi defnedildi. Cenaze törenine sadece ailesinin katılmasına izin verilirken, köyde taziye çadırı kurulmasına dahi izin verilmedi.

Cezaevinde yakalandığı hastalık nedeniyle kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi’nde elleri ve ayakları kelepçeli bir şekilde yaşamını yitiren Koçer Özdal’ın cenazesi Muş’un Varto ilçesine bağlı Boylu köyünde toprağa verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) vekillerin ve cenazeye katılmak isteyen yurttaşların Yenimahalle köyü girişinde asker ve polisler tarafından durdurularak cenazeye katılmalarının engellenmesi nedeniyle, cenaze törenine sadece Özdal’ın ailesi ve birkaç yakını katılabildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberinde defin töreninin ardından taziye çadırı kurulmaması için askerlerin aileye baskı yaptığı belirtildi.

Sabah saatlerinden itibaren arama noktasında bekletilen HDP’li milletvekilleri ve yurttaşların da taziyeye katılmalarına izin verilmedi.

Kararın “Valilik talimatı” olduğunu söyleyen jandarma ve HDP’liler arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Yaşanan uzun süreli tartışmaların ardından farklı kentlerden cenazeye katılmak için gelen Özdal’ın bazı akrabalarına izin verilirken, HDP’liler ise ilçe merkezine döndü.

Ne olmuştu?

Hasta tutuklu Koçer Özdal, 13 Ağustos 2018 tarihinden bu yana Ankara Numune Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde bulunuyordu.

Kanser nedeniyle yaşamını yitiren Özdal’ın bilinci 24 Ağustos günü tamamen kapanmıştı.

Özal, tedavisi süresince el bileğinden yatağa kelepçeli halde tutuluyordu.

Koçer Özdal’ın eşi Sultan Özdal, yaşananları “Ölümde bile ellerini çözmediler, onun hasretiyle gitti” sözleriyle anlatmıştı.

Previous post
Suruç Katliamı Davası: Mahkeme altı duruşmadır getirilmeyen görüntüleri istedi
Next post
Parkta oynayan çocukların üzerine ateş açan saldırgan tutuklandı