Ana SayfaGüncel‘Yeterli imza toplanmadı’ açıklamasına CHP’li Usluer’den yanıt: İpe un seriliyor

‘Yeterli imza toplanmadı’ açıklamasına CHP’li Usluer’den yanıt: İpe un seriliyor

HABER MERKEZİ – CHP Genel Merkezi’nin, muhaliflerin kurultay için yeterli imzayı toplayamadığını açıklaması üzerine partinin PM üyesi Gaye Usluer, “İpe un seriyorlar” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay isteyen muhalifler, kendilerinde noter onaylı 630 imza olduğunu belirtip, bunları genel merkeze teslim etmişti.

Bunun üzerine imzaları inceleyen Genel Merkez, yeterli sayıda imza olmadığını açıklamıştı.

NTV’de yer alan habere göre ilk inceleme sonrasında 614 noter onaylı imzanın, 4’ü mükerrer olduğu tespit edildi.

Yani aynı kişiler farklı noterlerden imza verdiği için bu 4 imza düşüldü ve sayı 610’a indi. 610 delegenin içinden ise 5 ismin artık delege olmadığı tespit edildi. Böylece rakam 605’e düşmüş oldu.

Bu iddialara yanıt ise CHP PM üyesi Gaye Usluer’den geldi.

Genel Merkez’in bu açıklama ile ‘ipe un serdiğini’ savunan Usluer, “Ben bildiğim kısmıyla yorum yapabilirim. Bugün Genel merkezin açıklaması ve detayları bilemiyoruz. Genel Merkezin tebligatta bulunması gerekecek. Biz saat 4’te belgeleri götürdük, genel başkan yardımcılarıyla sohbet ettik. Orada sorduk “Genel Merkeze gelen imza var mı? İmzasını çeken var mıdır” dedim. Bize rakam veremeyeceklerini söylediler. Daha sonra belgeler yazı işlerine gönderdik” dedi.

‘Ben burada samimiyetsizlik görüyorum’

10 dakika sonra ise genel başkan yardımcısının ‘yeterli belge yok’ şeklinde açıklama yaptığına dikkat çeken Usluer, şöyle devam etti:

“Ben burada samimiyetsizlik görüyorum. Ellerindeki belge, rakamları bize niye açıklamadılar? Gerçekten bilgileri yoksa, bizim arkamızdan yapılan bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söylemek istiyorum. Biz 622’sini ayrıca noter huzurunda kayıt altına alınarak teslim ettik.”

‘830 imza olsaydı da değişmeyecekti’

630 imzayı notere ayrıca kayıt altına aldırarak liste halinde genel merkeze sunduklarını kaydeden Usluer, devamla şunları aktardı:

“Sorun şurada, genel merkezimiz sonrada noter tasdikli izin veren kişilerden belli ki karşı yönde de bir imza toplamış. Biz bunun rakamını bilemeyiz. Şu anda elimizde bir belge olmadığı için, genel merkezden de yazılı belge sunumu olmadığı için ben diyorum ki ipe un serilecek. 630 imzayı teslim ettik ama 830 olsaydı da değişmeyecekti.”