Ana SayfaDünyaYunanistan’daki yangınların ardından polisten sorumlu bakan vekili istifa etti

Yunanistan’daki yangınların ardından polisten sorumlu bakan vekili istifa etti

HABER MERKEZİ – Yunanistan’da polisten sorumlu Kamu Güvenliği ve Sivil Savunma Bakan vekili Nikos Toskas, onlarca insanın hayatını kaybettiği orman yangınları nedeniyle istifa etti.

Yunanistan’da polisten sorumlu Kamu Güvenliği ve Sivil Savunma Bakanlığı vekili Nikos Toskas’ın, başkent Atina yakınlarında çıkan ve 90’ı aşkın kişinin yaşamını yitirmesine neden olan orman yangınları sebebiyle istifa ettiği duyuruldu.

Yunanistan Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Başbakan, Toskas’ın istifasını kabul etti ve geçmiş yıllardaki hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti” ifadelerine yer verildi.

Toskas ile Başbakan Aleksis Çipras’ın kısa bir toplantı gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, Nikos Toskas’ın geçen hafta sunduğu istifa mektubunu yenilediği, Çipras’ın da istifayı kabul ettiği kaydedildi.

Toskas da yaptığı açıklamada, “İlk baştan bu yana söylediğim gibi, yaşanan doğal afet ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi görevime devam etme isteğimi bitirmiştir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta yangın dolayısıyla bir basın toplantısı yapan Nikos Toskas, Başbakan Çipras’a istifasını sunduğunu belirtmiş, ancak Çipras’ın yangını söndürme çalışmaları sırasında istifa edilmemesi gerektiğini belirterek istifayı kabul etmediğini açıklamıştı.


Yunanistan’daki yangın: “Ciddi belirtiler var, kasten çıkarılmış olabilir”