Ana SayfaGüncel3 kez ertelenmişti: Panzerle öldürülen çocukların davasında ‘olay yeri keşfi’ yapıldı

3 kez ertelenmişti: Panzerle öldürülen çocukların davasında ‘olay yeri keşfi’ yapıldı

HABER MERKEZİ – Silopi’de bir polis panzerinin evlerine girmesi sonucu hayatını kaybeden Yıldırım kardeşlerin ölümüne ilişkin açılan dava kapsamında karara bağlanmasına rağmen 3 kez ertelenen olay yeri keşfi yapıldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs 2017 gecesi uykudaki 7 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan dava kapsamında olay yeri keşfi yapıldı.

Daha önce 3 kez ertelendikten sonra davanın 4’üncü duruşmasında bir kez daha keşif yapılması kararı alınmıştı.

MA’nın haberine göre karar doğrultusunda, mahkeme heyeti üyeleri ve bilirkişiler yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerine gelerek, keşif yaptı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan heyete, Yıldırım kardeşlerin avukatı Hüsnü Kaplan da eşlik etti.

Metre ile zemin ölçüsünün alındığı keşfin ardından, heyet Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan panzeri incelemek için kent girişinde bulunan General Zeki Durlanık Kışlası’na geçti.

Haberde, panzerde herhangi bir sorunun olup olmadığı hakkında test sürüşünün yapılacağı da belirtildi.

İnceleme sonucu hazırlanan bilirkişi raporu, 25 Ekim’de görülecek davanın 5’inci duruşmasında mahkeme heyetine sunulacak.

Dava hakkında

Polis Ömer Yeğit ve amiri Murat Maden hakkında “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Olay sonrası tutuklanan sanık polis Yeğit ilk duruşmada tahliye edilmişti.




Önceki Haber
'Beautiful Boy’dan yeni fragman
Sonraki Haber
Kurkut cinayeti davası: Duruşma ertelendi, sanık polise yine tutuklama yok