Ana SayfaDünyaAilesi Panahi ile görüştü: Açlık grevini sonlandırıp idam etmek istiyorlar

Ailesi Panahi ile görüştü: Açlık grevini sonlandırıp idam etmek istiyorlar

HABER MERKEZİ – Hakkındaki idam kararı bugün uygulanacağı duyurulan Ramin Hossein Panahi’nin kardeşi, yaptığı son paylaşımda ailesinin ağabeyi ile görüştürüldüğünü söyledi. Kardeşi, Panahi’nin, “Benim açlık grevimi sonlandırmamı ve sonra idam etmeyi istiyorlar” dediğini aktardı.

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan ve hakkında idam kararı verilen 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin ailesi ve arkadaşları, sabah saatlerinde Recaişehr Cezaevi önüne geldi.

Verilen idam kararının bugün infaz edileceğinin duyurulması üzerine başlatılan imza ve sosyal medya üzerindeki kampanyalar sürüyor. Ancak rejim, infazı gerçekleştirmek istiyor.

Kimi basın kuruluşları, Ramin Hossein Panahi için kurulan Destek Komitesi’nin Twitter üzerinden idam kararının geçici olarak durdurulduğunu haberleştirse de haber, Mayıs ayında yayınlanmış eski bir haberdi.

Panahi’nin kardeşi Amcad Hossein Panahi de Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Sabahın erken saatlerinden itibaren Ramin’in ailesi ve avukatları Recaişehr Hapishanesi’nin önünde bekliyor. Ramin’den hala haberimiz yok. Kimi söylentiler haber olarak yapılıyor” diyerek aile ve avukatları tarafından bir açıklama yapılmayana kadar söz konusu haberlere itibar edilmemesini istedi.

Kardeş Panahi, ailenin bekleyişini gösteren fotoğraf ile paylaştığı son mesajda da, “İdam cezasının iptali için ailenin Recaişehr Hapishanesi önündeki bekleyişi sürüyor” diye kaydetti.

Aile Panahi ile görüştü

Ailenin ısrarlı başvuruları sonrası Panahi ile görüştürüldüğü duyuruldu.

Kardeş Panahi, Twitter adresinden yaptığı son paylaşımda, ailesinin yoğun toplumsal baskılar sonucu Ramin ile görüştürüldüğünü belirtti.

“Halkın yoğun baskısı ve sahiplenmesi üzerine ailem Ramin ile görüşebildi. Ramin hala açlık grevinde ve fiziksel olarak durumu kötü. Ramin, ‘bunlar benim açlık grevimi sonlandırmamı ve sonra idam etmeyi istiyorlar. Ama ben ölüme kadar açlık grevinde kalacağım ve idam edeceklerse de beni öyle alsınlar’ dedi.”

Ne oldu?

24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi, İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanmıştı.

Panahi İran rejimince yakalandığında günlerce işkence gördü, aylar sonra çıkarıldığı mahkemede ise “Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmaktan” idam cezasına çarptırıldı.

O dönem Sine Cezaevi’nde tutulan Panahi’nin 3 Mayıs’ta idam edileceğinin açıklamasından kısa bir süre sonra yeğeni Niştiman Hossein Panahi kendini asarak yaşamına son verdi.

Birçok sivil toplum örgütü yaptıkları açıklamalarla İran rejim güçlerini bir an önce idamı durdurmaya çağırdı. Özellikle idamdan bir gün önce yapılan kampanyalar neticesinde idam kararı askıya alındı. Ancak karar toptan kaldırılmadı.

Son olarak Panahi’nin kardeşi, cezaevi yetkilerinin kendilerine ağabeyinin Salı günü yani 4 Eylül’de idam edileceğini bildirdiklerini ifade ederek, duyarlılık çağrısında bulundu.




Önceki Haber
Nusaybin'de iş cinayeti: TIR'ın altında kalan 14 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Çevre Bakanı'nın ardından: Fransa Spor Bakanı Flessel istifa etti