Ana SayfaDünyaAlmanya’da eşcinsel olduğu için işe alınmayan öğretmene öğrencilerinden destek

Almanya’da eşcinsel olduğu için işe alınmayan öğretmene öğrencilerinden destek

HABER MERKEZİ – Almanya’da Katolik Kilisesi’ne bağlı bir lisede okul yönetimi, eşcinsel olduğu ve sevgilisiyle evlenme kararı aldığı için bir öğretmeni işe almaktan vazgeçti. Okulun bu tavrını protesto eden öğrenciler, “Harika bir öğretmenin, sadece sevgilisi ile evlenmek istediği için okulumuzda çalışmasına izin verilmemesini kabullenmek istemiyoruz” dedi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Borken kentindeki Katolik Kilisesi’ne bağlı olan Mariengarden Lisesi yönetimi, bir erkek öğretmeni eşcinsel olduğu bahanesiyle işe almaktan vazgeçti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre öğretmen, yüksek öğrenimin ardından yapılan öğretmenlik stajını tamamladı ve kendisine hemen iş teklif edildi, ancak sevgilisi ile evlenme planlarını açıklaması üzerine iş teklifi geri çekildi.

Okulun yönetiminden sorumlu olan kilise yetkilileri, eşcinsel öğretmenin evlilik planlarının “Katolik Kilisesi’nin evlilik ve aile hakkındaki görüşlerine ters düştüğünü” ifade etti.

Bild gazetesine konuşan okul müdürü Michael Brands, “Kendisine okulumuzda iş vermek istiyorduk ancak bir erkek ile evlenme kararı, benim kontratı geri çekmeme neden oldu” dedi.

Öğrencilerden protesto: ‘Mariengarden renklidir’

Öte yandan bu karara karşı çıkan öğrenciler, öğretmenleri için bir protesto gösterisi düzenledi.

600’e yakın öğrenci, renkli balonlarla temsili bir gökkuşağı oluşturarak, “Mariengarden renklidir” yazan bir pankart taşıdılar.

İngilizce ve biyoloji dersi veren öğretmenin, kendileri tarafından çok sevildiğini belirten öğrencilerden 17 yaşındaki öğrenci temsilcisi Lara Doods, “Harika bir öğretmenin, sadece sevgilisi ile evlenmek istediği için okulumuzda çalışmasına izin verilmemesini kabullenmek istemiyoruz” dedi.

Lisenin internet sitesinde yer alan ve okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenci temsilcilerinin ortaklaşa yaptıkları bir açıklamada ise, Mariengarden Lisesi’nin tartışmaların açıkça sürdürülebileceği bir yer olmasının gerekliliği ifade edildi.

Okul yönetiminin bağlı olduğu Katolik kurumun sözcüsü Christoph Heinemann ise, Katolik Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Kilise’nin iş dünyasını düzenleyen kurallarına dikkat çekerek, “Elimiz kolumuz bağlı, önümüzde alternatif bir seçenek yok” diye konuştu.

Almanya Anayasası, Katolik Kilisesi’ne kendi kuralları çerçevesinde eleman işe alma ve işten çıkarma hakkı tanıyor.

Previous post
Merkel-Erdoğan görüşmesi: 'Can Dündar krizi' basın toplantısına da yansıdı
Next post
Dink davası Aralık'a ertelendi, 11 tanık dinlenecek