Ana SayfaDünyaAlmanya’dan Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin açıklama: Protestolar demokratik gerçekliğimizin parçasıdır

Almanya’dan Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin açıklama: Protestolar demokratik gerçekliğimizin parçasıdır

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Maas, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin protestolara neden olması bizim ülkemizde demokratik gerçekliğin bir parçasıdır” sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’e ziyarette bulunacak.

Burada Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel ile görüşecek olan Erdoğan’ın ziyareti öncesi Berlin polisinin Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Söz konusu talep eyaletin içişleri bakanı tarafından şimdilik reddedilirken, Hertha Berlin ile Bayern Münich arasında oynanacak futbol müsabakası dahil olmak üzere kentteki tüm etkinliklerin iptal edilmesi ihtimalinin masada olduğu bildiriliyor.

Öte yandan ziyaret sırasında kentteki birçok grubun, örgütün ve kurumun protesto gösterileri düzenlemesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Maas’tan ‘ziyaret’ açıklaması

Erdoğan’ın Berlin ziyaretine sayılı günler kalırken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan konuya ilişkin açıklama geldi.

Maas, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin protestolara neden olması bizim ülkemizde demokratik gerçekliğin bir parçasıdır” dedi.

Erdoğan ile ‘konuşacak çok şeylerinin olduğunun’ altını çizen Maas, Türkiye’nin iç politikasındaki sorunların kolay bir şekilde Almanya’ya sıçrayabileceğini belirterek, tarafların yapıcı bir tutum alması gerektiğini belirtti.

Maas, son olarak özellikle hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanında Türkiye’deki birtakım gelişmelerin Almanya yönetimini endişelendirdiğini kaydetti.


Karınca Dış Haberler