Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını öldürdü, duruşmalara kravatlı katılınca ‘iyi hal’den cezası indirildi

Bir kadını öldürdü, duruşmalara kravatlı katılınca ‘iyi hal’den cezası indirildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Elena Carnelia’yı döverek öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan İbrahim Timur’un cezası duruşmalara kravatlı katıldığı için ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak 25 yıla düşürüldü.

İstanbul’da 2016’nın Mart ayında Elena Carnelia isimli bir kadını, döverek öldüren İbrahim Timur’un tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşması İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemede son sözü sorulan Timur, “Beraatıma ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum. Bir çocuğum ve eşim var. Ailecek mağduruz” dedi.

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta’nın haberine göre duruşmada tanık olarak dinlenen Elena Carnelia’nın ablası Mariana Dinu ise “Cenazeyi almak için geldiğimde kardeşimi ayağının üzerindeki doğum izine bakarak ve sağ ayağındaki ikinci tırnakta bulunan deformasyonla tanıdım” ifadelerini kullandı.

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı, Timur’un, Carnelia’nın alın kısmına vurduğunu, boğazını sıkıp ağız ve burnunu yastıkla kapatarak nefessiz kalmasına neden olup ölümüne yol açtığını belirtti.

Mahkeme heyeti, Timur’a ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Ardından mahkeme, Timur’un duruşmalara kravatla katıldığını ve ‘iyi halini’ öne sürerek cezada indirime gitti. Böylece Timur’un cezası 25 yıl hapse indirildi.

Previous post
6 aydır tutukluydu: Yüzde 93 engelli gazeteci Metin Duran tahliye edildi
Next post
Hotiç'in ardından: Yeşil Kundura'dan da konkordato ilanı