Ana SayfaKitapBurhan Sönmez’in son romanı ‘Labirent’ raflarda

Burhan Sönmez’in son romanı ‘Labirent’ raflarda

HABER MERKEZİ – Romanları otuz sekiz ülkede yayımlanan Burhan Sönmez’in son eseri ‘Labirent’, İletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Yazar ve yayıncı Burhan Sönmez’in yeni çağ romanı ‘Labirent’, İletişim Yayınları etiketiyle çıktı.

Raflarda yerini alan romanın konusu şöyle:

İntihar etmek isteyen genç bir müzisyen, gözünü hastanede açar. Hiçbir şey anımsamaz, şarkılarını bile. Toplumsal bellek ile kişisel belleğin birbirine karıştığı, her şeyin ölü bir tarihin parçası haline geldiği yerde, kuşku duymadığı tek gerçek vardır: Kaburgası kırık bedeni. Kendisine benzeyen bir kentte, unutmanın lanet mi yoksa lütuf mu olduğunu bilmeden, çıkış arar. Saatler, aynalar, deniz fenerleri. Labirent, yüzeyde hüzünle akan, derinde keskin akıntılara kapılan bir yeni çağ romanı.

Burhan Sönmez hakkında

Yazar Burhan Sönmez, 1965 yılında Haymana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllar Britanya’da kaldı. Kuzey (2009), Masumlar (2011), İstanbul İstanbul (2015) romanlarını izleyen Labirent, Burhan Sönmez’in dördüncü romanıdır.

Masumlar, 2011 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü ve İzmir St. Joseph En İyi Roman Ödülü’nü aldı. Bir Dersim Hikâyesi (Metis, 2012), Bana Adını Söyle (YKY, 2014) ve Gezi (Almanya, Binooki, 2014) öykü derlemelerine katılan Sönmez, BUYAZ’ın verdiği 2015 Öykü Onur Ödülü’nün de sahibi oldu.

Şair William Blake’in Cennet ile Cehennemin Evliliği kitabını Türkçeye çevirdi (Ayrıntı, 2016). Romanları otuz sekiz ülkede yayımlandı. ABD’de Vaclav Havel Ödülü’ne (2017), Britanya’da EBRD Edebiyat Ödülü’ne (2018) değer görüldü.


Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.


Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Florence Kasırgası: Kuzey Karolina'da en az beş kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Gebze'de iş cinayeti: Bir işçi çatıdan düşerek yaşamını yitirdi