Ana SayfaÇalışma YaşamıÇalışma koşullarının düzeltilmesi istenen 3. Havalimanı’nda iki işçi yaralandı

Çalışma koşullarının düzeltilmesi istenen 3. Havalimanı’nda iki işçi yaralandı

HABER MERKEZİ – 3. Havalimanı’nda çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yapılan eylem gündemdeki yerini korurken, sepet vincin devrilmesi sonucu biri ağır iki işçi yaralandı.

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda dün çalışma koşullarının düzeltilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması için eylem yapan inşaat işçilerinin kaldıkları işçi koğuşlarına sabaha karşı baskın düzenlendi.

Jandarma ve özel harekat polisleri tarafından saat 04:00 sularında yapılan baskında, aralarında İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) yöneticilerinin de bulunduğu 543 işçi gözaltına alındı.

Bir iş kazası daha medyana geldi

Çalışma koşullarının düzeltilmesi istenen 3. Havalimanı’nda ise bugün bir iş kazası daha yaşandı.

30 metreden devrilen sepet vinci içindeki iki işçi yaralandı.

İşçilerden birinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Dev Yapı-İş, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

“İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın, insanca çalışma koşulları sağlansın diyerek direnişe gecen ve gece jandarma baskınıyla gözaltına alınan işçiler tamda bunlar olmasın diye eylemdelerdi. Bugün 3. Havalimanı’nda sepet vinç devrildi 2 işçi yaralandı.”

İnşaat İşçileri Sendikası’nın (İnşaat-İş) Twitter’dan yaptığı paylaşım ise şöyle:


3. Havalimanı’na şafak baskını: İşçi koğuşlarının kapıları kırıldı, yüzlerce gözaltı var


Ne olmuştu?

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü Havalimanı inşaatında çalışan işçiler, kötü çalışma koşullarını protesto etmek için dün sabah erken saatlerde eyleme geçmiş, servislerin çıkışını engelleyerek tepkilerini göstermişti.

Yağmur altında uzun süre servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu belirten binlerce işçi, çalışma koşullarının düzeltilmesini istemişti.

Eylemin devam etmesi üzerine şantiye alanına çağrılan jandarma, işçilere biber gazı ile saldırmış ancak eylemdeki işçiler geri adım atmamıştı.

Bunun ardından aralarında İnşaat-İş üyelerinin de bulunduğu işçi temsilcileri ile İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu bir araya gelerek, bir görüşme gerçekleştirmişti.

İşletmeciye 15 maddelik talep listesi sunduklarını aktaran İnşaat-İş, görüşmenin hiçbir kabulün olmadığı ‘oyalamacı’ bir tutumla sona erdiğini de duyurmuştu.

İşçilerin eyleme devam kararı alması üzerine ise şantiye alanına jandarma takviyesi yapılmıştı.


3. havalimanında eylem: İşçilerin talepleri karşısında ‘somut adım yok’