Ana SayfaÇalışma YaşamıCargill işçileri İstanbul’a yürüyor

Cargill işçileri İstanbul’a yürüyor

HABER MERKEZİ – Cargill fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işlerinden çıkarılan, ardından da eyleme başlayan işçilerin Bursa’dan İstanbul’a olan yürüyüşü üçüncü günde sürüyor.

Bursa’da kurulu Cargill fabrikasında çalışan Tekgıda-İş Sendikası’na üye 14 işçi, şekere uygulanan kota gerekçe gösterilerek işten çıkarılmıştı.

İşten asıl çıkarılma sebeplerinin sendikaya üye olmaları olduğunu söyleyen işçilerin, İstanbul’a başlattığı yürüş 3’üncü gününde sürüyor.

Geceyi Yalova İDO’da geçiren ve sabah saat 10:30’da yola çıkan işçiler, Topçular İskelesi istikametine giderek yaklaşık 25 kilometre yol yürüyecek. Bu geceyi ise yol kenarında geçirecek.

Başlattıkları yürüyüşü 18 Eylül’de İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Palladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önünde sonlandırmayı planlayan işçilerin, işten çıkarıldıktan sonra başlattıkları eylem ise 153’üncü gününde.

Yürüyüş programı

Cargill işçilerinin yürüyüş programı şu şekilde:

15 Eylül Cumartesi

Saat 10:30’da yola çıkılacak. Topçular İskelesi istikametine gidilecek. Yaklaşık 25 km yürünerek yol kenarında gece konaklaması gerçekleştirilecek

16 Eylül Pazar

Saat 10:30’da yola çıkılacak. Topçular üzerinden Eskihisar’a geçilip Gebze Kent Meydanı’na ulaşılacak. Gece burada geçirilecek.

17 Eylül Pazartesi

Sabah erken saatlerde yola çıkılacak, direnişteki Flormar işçilerine dayanışma ve destek ziyareti gerçekleştirilecek. Buradan yürüyüş devam ederek Kartal Meydanı’na ulaşılıp gece burada geçirilecek.

18 Eylül Salı

Saat 14:00’da Cargill Genel Müdürlüğü önünde olunacak şekilde yürüyüşe geçilecek. Genel Müdürlük önünde Saat 14:00’te bir basın açıklaması gerçekleştirilip 21 Eylül Cuma gününe kadar burada konaklanılacak.

Cargill fabrikasındaki işlerine sendikal çalışmalar nedeniyle son verilen 14 işçi, fabrika önündeki 150 günlük eylemlerinin ardından 2 gün önce İstanbul’a yürüyüş başlatmıştı.

Previous post
'Bedelli'de ilk celp dönemi başladı: Başvuru sayısı 515 bini geçti
Next post
Dedesi Aram’ın izinde: Yükselen milliyetçilik, soyadı kanunu ve 6-7 Eylül pogromu