Ana SayfaGüncelÇocuğuna okul kıyafeti alamayan işsiz bir kişi intihar etti

Çocuğuna okul kıyafeti alamayan işsiz bir kişi intihar etti

HABER MERKEZİ – Kocaeli’nde çocuğuna okul kıyafeti alamayan ve bir süre önce işsiz kalan İsmail Devrim’in intihar ettiği bildirildi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Yukarı Hereke Mahallesi’ndeki kalıcı konutlarda yaşayan 45 yaşındaki İsmail Devrim’in intihar ettiği öğrenildi.

Devrim’in liseye başlayan çocuğuna okul kıyafeti alamayınca intihar ettiği belirtildi.

Kocaeli Zirve’den Nabi Yazıcı’nın haberine göre İsmail Devrim, Aşağı Hereke’deki bir liseye giden oğlunun okul kıyafeti olmadığı için derse alınmak istenmediğini ancak derse girebildiğini öğrendi. Oğlunun anlattıklarından sonra iki çocuk babası İsmail Devrim sabaha karşı 06.00 sıralarında yaşamına son verdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken İsmail Devrim’in çalıştığı işyerinde iş kazası geçirdiği için işsiz kaldığı ve maddi sıkıntı içinde olduğu öğrenildi.

İsmail Devrim’in cenazesi memleketi Balıkesir’e götürülerek defnedildi.

Valilik: Olayın sebebi psikolojik

Devrim’in intiharına ilişkin yazılı açıklama yapan Kocaeli Valiliği, olay sebebinin ‘psikolojik’ olduğunu ileri sürdü:

“Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır.”

“İntihar çocuğun kıyafetle ilgili sorununu anlatması üzerine gerçekleşti”

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ise söz konusu intihar vakasının ‘çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması’ üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Kocaeli Gazetesi’nin haberine göre Okutan, şunları söyledi:

“Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir.”




Önceki Haber
Aksaray'dan TEKNOFEST'e öğrencileri taşıyan araç devrildi, bir kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Apartheid döneminden kalma anlayışa karşı bir yaşam savunucusu: Nonhle Mbuthuma