Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Devlet’i kadın ile özdeşleştiren AKP’li vekilden cinsel saldırıyı normalleştiren ifadeler

‘Devlet’i kadın ile özdeşleştiren AKP’li vekilden cinsel saldırıyı normalleştiren ifadeler

HABER MERKEZİ – AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, devleti kadına benzeterek, “Gece her türlü saldırıya uğrar, tecavüze de uğrar, sabah bakire olarak kalkar” şeklinde cinsiyetçi ifadelere imza attı.

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Süper Haber’den Hülya Okur’a verdiği söyleşide kadınlara yönelik cinsiyetçi ve cinsel saldırıyı normalleştiren söylemlerde bulundu.

Ergenekon, Balyoz ve 15 Temmuz darbe girişimi davalarına değinen Özdağ, ‘devletin gücüne’ vurgu yapmak için “Devlet ele geçmez. Devlet, 18 yaşındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 95 yıllıktır, Türkiye devleti Anadolu topraklarında 1000 yıl Orta Asya’da 3000 yıllık bir devlettir” dedi.

Devleti kadın ile özdeşleştiren Özdağ, “Gece her türlü saldırıya uğrar, tecavüze de uğrar, sabah bakire olarak kalkar. Ve hesabını da görür. Bundan böyle askerler darbe yapmak isterlerse Kenan Evren ve arkadaşlarından ders çıkarsınlar. Askerler içerisinde lokal olarak ister içeriden ister dışarıdan yapmak isteyenler varsa 15 Temmuz’da yargılananlardan ders çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Adana'da bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından vuruldu
Sonraki Haber
"Borçlu yurttaş da konkordato ilan edebilir"