Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da kayıp yakınlarının eylemine ‘süresiz yasak’

Diyarbakır’da kayıp yakınlarının eylemine ‘süresiz yasak’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Valiliği, kayıp yakınlarının Koşuyolu Parkı’nda gerçekleştirmek istediği oturma eylemine ‘süresiz yasak’ getirdi. Yasak kararı ile birlikte parktaki tüm yurttaşlar polisler tarafından dışarı çıkarıldı.

Diyarbakır’da kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyelerinin 499’uncu haftasında düzenlemek istedikleri oturma eylemine Valilik tarafından ‘süresiz yasak’ getirildi.

Kararın ardından eylemin düzenleneceği merkez Bağlar ilçesinde yer alan Koşuyolu Parkı’nın çevresi polisler ve zırhlı araçlarla abluka altına alınırken, parkta bulunan tüm yurttaşlar polis tarafından dışarı çıkarıldı.

Eylemin yapılacağı Yaşam Hakkı Anıtı da polislerce abluka altına alındı.

Gerekçe ‘kamu güvenliği’

Valilik, kayıp yakınlarının düzenleyeceği eyleme getirdiği ‘süresiz yasak’ kararında ‘kamu güvenliği’ni gerekçe gösterdi.

Valilik açıklamasında, yasak kararına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Valilik Makamının 31.08.2018 tarih ve 2018/2534 sayılı OLUR’u ile 31.08.2018 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar il merkezimiz ve dış ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde (coğrafi alan), İHD (İnsan Hakları Derneği) Diyarbakır Şubesi Organizesinde veya bu dernek ile irtibatı yada iltisakı bulunan şahıslar tarafından veya her türlü Siyasi Parti, Sendikalar ve STK’lar tarafından herhangi bir gün ve saatte açık alanlarda gerçekleştirilebilecek ‘Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın’ etkinliği ve aynı konunun devamı niteliğindeki diğer basın açıklaması, oturma eylemi, toplantı vb. her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması, tarafına yapılan tebligata müteakip; söz konusu etkinliğe gelme planı yapan şahıs/şahıslar ile görüşülerek bahse konu etkinliğin ve aynı konunun devamı niteliğindeki diğer basın açıklaması, oturma eylemi, toplantı vb. her türlü eylem ve etkinliğin Valilik Makamınca yasaklandığı ve yapılmasına müsaade edilmeyeceğinin bildirilmesi ve bilinmesi hususu ile birlikte düzenlenmek istenen etkinliğin iptal edilmesini, etkinliğin yapıldığı taktirde ilgili/ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı…”

Previous post
10 Ekim Katliamı anmasına 'Cumartesi Anneleri' gerekçesiyle müdahale
Next post
İstanbul'un enflasyonu belli oldu: Perakende fiyatlar yüzde 15 arttı