Ana SayfaGüncelEditörlerimizden Bekir Avcı Musa Anter Gazetecilik Ödülü’nü aldı

Editörlerimizden Bekir Avcı Musa Anter Gazetecilik Ödülü’nü aldı

HABER MERKEZİ – Gazetemiz editörlerinden Bekir Avcı, Türkçe haber dalında layık görüldüğü Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülü’nü düzenlenen törenle Dicle Anter’in elinden aldı.

Bu yıl Yeni Yaşam gazetesi tarafından düzenlenen 26. Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin kazananları geçtiğimiz gün belli olmuştu.

Gazete Karınca editörlerinden Bekir Avcı, “Çanak Anten’den Wireless’a: Kürt illerinde değişen haber alma pratiği” haberiyle Türkçe haber dalında ödüle layık görülmüştü.

TMMOB Mimarlar Odası’nın İstanbul Beyoğlu’nda bulunan binasında düzenlenen törenle Musa Anter Gazetecilik Ödülleri sahiplerine verildi.

Türkçe haber dalında ödüle layık görülen Avcı’nın ödülünü Musa Anter’in oğlu Dicle Anter verdi.

Musa Anter Gazetecilik Ödülleri’nin diğer sahipleri ise şöyle:

  • Kürtçe haber dalında Jüri Özel Ödülü, e-rojname’den Zeynel Bulut’un “Li Ser şopa dîrokê: Gundê Melekê Tawîs Tawîsî” haberine gitti.
  • Fotoğraf ödülü iki eser arasında paylaştırıldı. Jüri, Gazete Fersude’den Hayri Tunç ve Cumhuriyet gazetesinden Vedat Arık’ın Cumartesi Anneleri’nin yasaklanan 700. hafta eyleminden çektiği fotoğraflara birincilik ödülünü verdi.
  • Fotoğraf dalında Jüri Özel Ödülü, Mezopotamya Ajansı’ndan Nazım Daştan’ın Afrin’de çektiği 21 sivilin yaşamını yitirdiği bombardımanda yaralanan bir aileye ilişkin fotoğrafa verildi.
  • Karikatür dalında da birincilik ödülü iki eser arasında paylaştırıldı. Jüri, birincilik ödülünü Özgür Evran ve Beşir Geroğlu’nun karikatürlerine verdi.
  • Kadın Haberciliği dalında ise ödülün sahibi Mezopotamya Ajansı’ndan “Telhamut Çadır Kenti’nde mülteci kadınlar bir paket süt için fuhuşa zorlanıyor” haberiyle Arjin Dilek Öncel oldu.

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nde yarışma jürisi, Onur Ödülü’nü ise Cumartesi Anneleri’ne verdiğini açıkladı.




Önceki Haber
79 gündür ölüm orucundaki hasta tutuklunun bilinci kapandı
Sonraki Haber
Yönetmen Elkabetz kardeşler ile "İsrail Usulü Boşanma" üzerine