Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Steinmeier’in ‘endişelerine yanıt’: Gazetecileri istediler, gerekeni yaptık

Erdoğan’dan Steinmeier’in ‘endişelerine yanıt’: Gazetecileri istediler, gerekeni yaptık

HABER MERKEZİ – Türkiye’de tutuklu olan gazeteciler, sendikacılar, avukatlar ve siyasetçiler için endişeli olduğunu dile getiren Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’e yanıt veren Erdoğan, “Bizden 3 tane, 5 tane, 6 tane gazeteci istediler. Ve buna karşı bizim ne yaptığımızı gayet iyi biliyorlar. Biz onların yaptıklarını yapmadık” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Berlin’de resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onuruna dün gece Bellevue Sarayı’nda bir akşam yemeği verdi.

Erdoğan, yemekte eleştirel bir konuşma yapan ve Türkiye’de tutuklu olan gazeteciler, sendikacılar, avukatlar ve siyasetçiler için endişeli olduğunu dile getiren Steinmeier’e yanıt verdi.

Steinmeir’in endişelerini açıklığa kavuşturmanın faydalı olacağına inandığını belirten Erdoğan, ‘yanlış bilgilendirme’den kaynaklı bir durum oluştuğunu savundu.

Erdoğan, “Gazeteci deniliyor, bu gazeteci eğer teröre bulaşmışsa ve Türk yargısı bunu mahkum etmişse bunu savunabilir miyiz” diye sordu.

“Bizden 5-6 tane gazeteciyi istediler, ne yaptığımızı gayet iyi biliyorlar”

Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar’a da isim vermeden değinen Erdoğan, “İşte bunlardan bir tanesi de 5 yıl 10 aya mahkum olmuş olan güya sözde gazetecidir. Sözde gazeteci bir boşluktan yararlanmış kaçmış Almanya’ya gelmiş sığınmıştır. Şu anda Almanya’dadır. Ve kendisi taltif edilmiştir. El üstünde tutulmuştur” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benzer bir şey acaba burada yapılıp da Türkiye’ye kaçmış olsa, bakın kendileri bizden üç tane, beş tane, altı tane gazeteci istediler. Ve buna karşı bizim ne yaptığımızı gayet iyi biliyorlar. Biz onların yaptıklarını yapmadık. Yargımız bu konuda elinden geleni yaparak, iki tanesinin bir tanesini tutuksuz yargılanmak üzere, bir tanesi ise bırakılmıştır ama şu anda benim ülkemden bu şekilde mahkum olmuş olan birisi kaçıp buraya geliyor ve biz kendisini istiyoruz. Aramızda suçluların iadesi anlaşması olduğu halde bu kişi bize verilmiyor.”

“Bunları konuşmak istemezdim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, sözlerine şunları ekledi:

“Halbuki bunları biz gündüz aramızda konuştuk. Tekrar burada bunları konuşmaya gerek yoktu. Çünkü bu sofrayı ben bir muhabbet sofrası olarak görüyordum ve bir muhabbet sofrasında da aslında bunlar konuşulmazdı.”

Previous post
Steinmeier'den 'Erdoğan onuruna verilen yemek'te eleştirel konuşma
Next post
'Yıkıntılar Arasında'nın Ermeni animasyon yönetmeni Vrej Kassouny'nin portresi