Ana SayfaGüncelGazeteci Abdulkadir Turay’a 9 yıl hapis cezası

Gazeteci Abdulkadir Turay’a 9 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan gazeteci Abdulkadir Turay’a haber kaynağından aldığı bilgi notları gerekçe gösterilerek, 9 yıl hapis cezası verildi.

Mardin’in Savur ilçesinde 9 Mayıs 2016 tarihinde “Örgüte yardım ve yataklık etmek” ve “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdulkadir Turay’ın aralarında bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık yakınları ve avukatlar katıldı. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden getirilen Turay da duruşmada hazır bulundu.

Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşmaya geçildi.

‘Haber kaynaklarından alınan bilgiler suçlama konusu yapılamaz’

Kürtçe savunma yapan Turay, gizli tanık beyanlarının doğruyu yansıtmadığını dile getirerek, “2014 yılından 2016 yılında tutuklandığım güne kadar gazeteci olarak çalıştım. HTS kayıtları ve tape kayıtları istenmiştir. Ben MED TV için röportaj yapmadım. Çalıştığım ajans bellidir. Sigortalı bir şekilde çalışmışımdır. HTS kayıtları önünüzdedir. Savur’un giriş ve çıkışında kameralar vardır. Yolda çevirmeye de girdim. Aracım kontrol edildi. Gazeteci olmama rağmen televizyondan olayı duydum ve olay yerine gittim. Gizli tanık kendisi ile çelişmektedir. Örgüt üyesi olan biri örgüt üyesi olduğunu telefon üzerinden söyler mi? Haber kaynağımdan aldığım bilgiler tamamen haber amaçlı bilgilerdir. Haber kaynaklarından alınan bilgiler suçlama konusu yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Ardından mütalaasını yineleyen iddia makamı, gazeteci Abdulkadir Turay ve diğer yedi kişinin üzerlerine atılı suçlamalardan cezalandırılmasını ve verilecek cezanın üst sınırdan verilmesini, tutukluluk hallerinin de devamını istedi. Savcı iki kişinin ise beraatlarına karar verilmesini istedi.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, gazeteci Abdulkadir Turay hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiası ile 9 yıl hapis cezası ve tutukluğa devam kararı verdi.

Diğer sanıklara ise toplam 65 yıl 3 ay hapis cezası verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"İnternete büyük sansür geliyor, Türkiye Netflix'i yasaklayan ilk ülke olabilir"
Sonraki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu'nun Ekim ayı programı belli oldu