Ana SayfaGüncel‘Gri Listede’ denilerek tutuklanan 68 yaşındaki çiftçi Canan tahliye edilmedi

‘Gri Listede’ denilerek tutuklanan 68 yaşındaki çiftçi Canan tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – Ana akım medya tarafından 300 bin TL ödülle arandığı ve operasyon sonucu yakalandığı öne sürülerek, ‘Gri Listede’ yer aldığı belirtilen ve tutuklanan 68 yaşındaki çiftçi Nurettin Canan’ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Canan hakkında ifade verdiği belirtilen İbrahim Toprak, Canan’ı tanımadığını ve kendisine yardım etmediğini söyledi. Mahkeme Canan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.

İçişleri Bakanlığı geçen hafta Hakkari’de düzenlenen bir operasyon ile ‘Gri Listede’ yer aldığı belirtilen Nurettin Canan isimli bir kişinin yakalandığını basına duyurmuştu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Karlı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Canan’ın 300 bin TL ödül ile arandığı ve operasyon ile yakalanıp tutuklandığı merkez medya tarafından haberleştirilmişti.

Ancak söz konusu haberin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra olayın medyaya yansıdığı gibi olmadığı, Canan’ın çocukluğundan beri çiftçi olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.


‘Gri Listede’ denilmişti: Çocukluğundan bu yana çiftçilik yapan 68 yaşındaki köylü tutuklandı


‘Canan’ı tanımıyorum, ilk kez gördüm’

“Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Canan’ın ilk duruşması Hakkari 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Canan, avukatları ve ailesi hazır bulunurken, daha önce Canan hakkında ifade verdiği belirtilen İbrahim Toprak adlı kişi ise tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile tanık olarak duruşmaya katıldı.

İlk olarak söz alan Toprak, Nurettin Canan’ı hiç tanımadığını, Canan’ın kendisine hiçbir şekilde yardımda bulunmadığını ve ilk kez gördüğünü söyledi.

Ayrıca Toprak, ifade sürecinde kendisine hiç bir fotoğraf ve görüntü teşhisi yaptırılmadığını da kaydetti.

Ardından söz alan Canan, “Tanık Toprak’ın söylediklerini dinlediniz. Benim bunun üzerine söyleyecek bir şeyim yok” diye konuştu.

Savunma yapan Canan’ın avukatları ise “Gri listedeki terörist yakalandı” şeklinde yapılan haberlerden dolayı müvekkillerinin mağdur edildiğini ifade etti.

‘Tutukluluk halinin devamına…’

Savcının mütalaa sunmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Canan, şunları söyledi:

“Duruşma günü ben zaten kendim gelip mahkemeye katılacaktım. Eşim kanser hastası ve benim ona yardımcı olmam gerekiyor. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum.”

Mahkeme heyeti, Canan’ın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme duruşmayı 26 Kasım 2018 tarihine erteledi.