Ana SayfaÖzel‘Gri Listede’ denilmişti: Çocukluğundan bu yana çiftçilik yapan 68 yaşındaki köylü tutuklandı

‘Gri Listede’ denilmişti: Çocukluğundan bu yana çiftçilik yapan 68 yaşındaki köylü tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ana akım medya tarafından 300 bin TL ödülle arandığı ve operasyon sonucu yakalandığı öne sürülerek, ‘Gri Listede’ yer aldığı belirtilen 68 yaşındaki Nurettin Canan’ın, hakkında 11 Nisan tarihinde düzenlenen iddianame sonucu tutuklandığı ortaya çıktı. Gazetemize açıklamada bulunan Canan’ın oğlu, babasının daha önce de gözaltına alınıp bırakıldığımı ve çocukluğundan bu yana çiftçilik ile uğraştığını söyledi.

Ana akım medyada son dönemde sık sık yer alan haberlerden olan ‘Ödülle aranan terörist yakalandı’ haberlerine dün öğle saatlerinde bir yenisi eklendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Perşembe günü öğle saatlerinde yapılan açıklama ile Hakkari’de düzenlenen bir operasyon ile ‘Gri Listede’ yer aldığı belirtilen Nurettin Canan isimli bir kişinin yakalandığı basına duyuruldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Karlı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Canan’ın 300 bin TL ödül ile arandığı ve operasyon ile yakalandığı merkez medya tarafından haberleştirildi.

Ancak söz konusu haberin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra olayın medyaya yansıdığı gibi olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

‘İddialar kesinlikle asılsız’

Medyada yer alan haberler üzerine ailesi adına Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Nurettin Canan’ın oğlu Civan Canan, “Gri Liste’de adı verilen Nurettin Canan benim babamdır ve ‘terörist’ değildir. Yaklaşık 70 yaşında, çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. 19 Ocak’ta gözaltına alınıp serbest bırakıldı. İddialar kesinlikle asılsız ve yalandır” dedi.

Nurettin Canan’ın 19 Ocak 2018 tarihinde hakkında ifade veren iki kişi nedeni ile gözaltına alındığı, 27 Nisan tarihinde de kabul edilen iddianame üzerine tutuklama kararı verildiği ancak aradan geçen 4 ay boyunca köyünde yaşadığı öğrenildi.

Perşembe günü (dün) gözaltına alınmasının ardından da tutuklanarak cezaevine gönderildiği ve tutuklamanın 27 Nisan tarihinde Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen bir iddianameye ilişkin olduğu ortaya çıktı.

Bu iddianamenin de iki kişinin kendisi hakkında verdiği ifadelere ve arama tutanaklarına dayandırıldığı belirtildi.

19 Ocak’ta gözaltına alınıp serbest bırakılmış

Tutuklu olan oğlunu ziyaret etmek için Van’a gittiği esnada evinde yapılan aramada bulunduğu belirtilen malzemeler ile hakkında verilen ifadelere ilişkin 19 Ocak tarihinde verdiği ifade de ise şahısları tanımadığını ve herhangi bir örgütle ilişkisi olmadığını belirten Canan’ın aynı gün serbest bırakıldığı ailesi tarafından açıklandı.

‘Babam yaklaşık 70 yaşında, çocukluğundan bu yana çiftçilik ile uğraşıyor’

Ailenin yaşananlara ilişkin yaptığı açıklama üzerine ulaştığımız Civan Canan, Gazete Karınca’ya yaptığı açıklamada babası Nurettin Canan’ın Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı köylerinden gözaltına alındığını ve çiftçilikle uğraştıklarını belirtti.

Sosyal medyada yayılan ‘Hücre evinden gözaltına alındı’ haberlerine de tepki gösteren Canan, şunları söyledi:

“Babam, bizlerin de bulunduğu köydeki evimizden gözaltına alındı. Kaçma durumu dahi söz konusu değildi. Polislerle kendisi konuştu ve gözaltına alındı. Zaten kaçacak durumu da yok, kendisi yaklaşık 70 yaşında ve köyde yaşıyor. Çocukluğundan bu yana çiftçilik ile uğraşıyor. Bizler ortada büyük bir yanlışın olduğuna inanıyoruz. Babamızın televizyonlarda ‘Gri listede aranan terörist’ olarak adlandırılması hepimizi çok üzdü. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz.”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı tarafından dün öğle saatlerinde yapılan açıklamada, “PKK/KCK içerisinde milislik faaliyeti yapan, terörden arananlar listesinde gri kategoride 300 bin TL ödülle aranan Nurettin Canan isimli terörist Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ve İstihbarat Grup Amirliğinin yaptığı çalışmalar sonucu yapılan operasyonda yakalanmıştır” sözlerine yer verilmişti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından önce sosyal medyada, ardından da başta CNN Türk olmak üzere birçok merkez medya organında Nurettin Canan’ın adı verilerek operasyon haberleştirilmişti.

Canan için sosyal medyada öldürülmesi için çağrılar da yapılmıştı.


Gazete Karınca
Previous post
Siirt'te tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: İki kişi yaşamını yitirdi
Next post
Aladağ Katliamı Davası'nda iki tahliye daha: Tutuklu sanık kalmadı