Ana SayfaGüncelHatay’da orman yangını: Yerleşim yerleri tehdit altında

Hatay’da orman yangını: Yerleşim yerleri tehdit altında

HABER MERKEZİ – Hatay’ın Belen ilçesinde sabaha karşı başlayan orman yangını kısa sürede yayıldı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Hatay’ın Belen ilçesinin Soğukoluk mevkiinde, sabaha karşı ormanlık alanda yangın çıktı.

Trafoda meydana gelen patlama sırasında çıkan kıvılcımların ağaçlara sıçraması nedeniyle çıktığı belirtilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 10 arazöz, 5 su tankı ve bir iş makinesi sevk edilirken, yangına havadan da müdahale ediliyor.

Bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopterle müdahale edilen yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği de gelen bilgiler arasında.

Soğukoluk Yaylası’ndaki yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Tahliye talebi

Yangının bölgedeki elektrik trafosunun patlaması sonucu kopan kabloların çıkardığı kıvılcımlardan kaynaklandığını ifade eden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketment, AA’ya yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Soğukoluk Yaylası’nda bulunan risk altındaki hanelerdeki vatandaşlarımızın dumandan etkilenmemesi için jandarma aracılığıyla tahliyesi talep edildi. Ayrıca yangın mahalline giden yollar tedbir amaçlı ve yangınla mücadele organizasyonunu engellememesi amacıyla ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.”

Ketmen, şu ana kadar herhangi bir yaralanma vakasının olmadığını da sözlerine ekledi.