Ana SayfaGüncelHazro’da çatışma, bombardıman ve ev baskınları: İki yaşındaki çocuk da gözaltında

Hazro’da çatışma, bombardıman ve ev baskınları: İki yaşındaki çocuk da gözaltında

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Lice’yle beraber sokağa çıkma yasağı ilan edilen Hazro’da bir mahallenin ablukaya alındığı, taranan kimi evlere baskın yapıldığı bildirildi. Gelen bilgilere göre dört kişi gözaltında, gözaltındakilerden biri de iki yaşında bir çocuk.

Diyarbakır Valiliği, Lice’nin beş, Hazro’nun da bir köyünde operasyon yapılacağı gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Hazro’daki yasak, ilçeye bağlı Çitlibahçe (Helhel) Mahallesi kırsalında PKK’liler ile askerler arasında çıkan ve üç PKK’linin yaşamını yitirdiği iddia edilen çatışma sonrasında ilan edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Hazro’daki Çitlibahçe Mahallesi bombalandı. Bombardıman sonucu birçok evde maddi hasar meydana geldi.

Haberini yerel kaynaklara dayandıran ajans, askerler tarafından köyün ablukaya alındığını, bazı evlerin tarandığını ve taranan evlere baskın yapıldığını bildirdi.

İki yaşındaki çocuk da gözaltında

Buna göre iki ayrı eve baskın düzenledi. Tekin ailesine ait eve dönük baskında askerler Yahya Tekin, eşi Mülkiye Tekin ve iki yaşındaki çocukları Roza Tekin’i gözaltına aldı.

Bir başka eve yönelik baskında da Abdullah Daşlık isimli bir kişi gözaltına alındı.

HDP heyeti incelemeye gitti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin mahallede incelemelerde bulunduğu bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hızlı tren inşaatında iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
BM: Akdeniz'de 8 ayda 1600 mülteci yaşamını yitirdi ya da kayboldu