Ana SayfaGüncelHDP’den CHP’ye ‘yerel seçim’ çağrısı

HDP’den CHP’ye ‘yerel seçim’ çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP’ye özel olarak seslendiğini belirten HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, yerel seçimlerin zamanında yapılması çağrısında bulundu, “İktidarı düştüğü krizden kurtaracak bir yardımda bulunmayın. Seçim tarihini değiştirmek yönündeki tüm çabalar iktidarın kendisini ekonomik krizden kurtarmak için attığı adımlardır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sırasında HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

6-7 Eylül pogromunun 63’üncü yıl dönümü dolayısıyla yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Oluç, olası İdlib operasyonuna değinerek HDP’nin Suriye konusunda “Suriye’de tüm farklı inançlar ve kimlikler bir masada oturarak demokratik bir Suriye’nin inşası ve barışın oluşmasına dair konuşmasının zamanıdır” düşüncesinde olduğunu söyledi.

“Suriye’de barış zamanıdır” diyen Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun dışındaki tüm çabalar meşruiyetini artık kaybetmiştir. Bu şekilde davranmak hem Suriye’nin hem bölge ülkelerinin hem de Türkiye’nin büyük tehlikelerle karşı karşıya kalması demektir. AKP iktidarının Suriye politikası, savaş politikası olmuştur. Silahlı çeteleri besleme, maddi destek sunma politikası olmuştur. Bu politika fiyasko ile sonuçlanmıştır. Asla savaşı büyütecek yeni hamlelere yol açacak politikayı büyütecek bir çaba içinde olmayın. Türkiye’nin rolü komşularıyla barışçıl bir ilişki geliştirmektir. ‘Bir koyup 3 alacağız’ mantığını devam ettirmek değildir. Türkiye’yi krize sürüklediğiniz gayrı meşru dış politikanızdan vazgeçin.”

HDP’den CHP’ye çağrı

Oluç, 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimlere dair çalışmalara başladıklarını ve bu konuda geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir toplantı düzenlediklerini, hazırlıklara devam ettiklerini belirtti.

İktidarın ekonomideki kötü gidişattan dolayı seçimlerin tarihini değiştirmek istediğini belirten Oluç, HDP’nin seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini düşündüğü ve Meclis’te tutumun da bu yönde olacağını söyledi.

Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’ne de özel çağrı yaptıklarını belirten Oluç, “CHP’ye özellikle sesleniyoruz siyasi iktidarı düştüğü krizden kurtaracak bir yardımda bulunmayın. Seçim tarihini değiştirmek yönündeki tüm çabalar iktidarın kendisini ekonomik krizden kurtarmak için attığı adımlardır” dedi.

‘Hedef kayyum atanan belediyelerden daha fazlası’

HDP sözcüsü, yerel seçimlerde hedeflerinin “Kürt illerinde kayyum atanmış olan tüm belediyeleri ve daha önce kazandığımız 102 belediyeyi tekrar kazanmak. Bu sayının üzerinde bir sayıda belediye kazanmak” olduğunu ifade etti.

Metropoller ve büyük ilçelere dair ise Oluç, “AKP-MHP koalisyonunu geriletecek her türlü sonuç, arayış ve ittifakın meşru ve demokratik olduğunu düşünüyoruz” dedi. Saruhan Oluç, İttifakın sadece siyasi partiler arasında düşünmenin yeterli olmadığını aynı zamanda sivil toplum örgütleri, sendikalar, yurttaş girişimleri, kadın ve çevre hareketleri ve gençlik hareketleriyle ittifak yapılması gerektiğini belirtti.

Oluç, son olarak 7 Eylül günü Alevi toplumunun Yası Kerbela ibadetinin başlayacağını hatırlatarak, “Alevi yurttaşlarımızın niyetlerinin kabul olmasını diliyoruz” dedi.

Previous post
Su ısıtıcıdan ağda makinesine: 29 ürün için toplatma kararı
Next post
Yazar Hamide Yiğit'e 301'den para cezası