Ana SayfaEkonomiHotiç’in ardından: Yeşil Kundura’dan da konkordato ilanı

Hotiç’in ardından: Yeşil Kundura’dan da konkordato ilanı

HABER MERKEZİ – 900’e yakın çalışanı bulunan ayakkabı markası Hotiç’in ardından Türkiye’nin en eski ayakkabı üreticilerinden Yeşil Kundura da konkordato ilan etti.

Türkiye’nin en eski ayakkabı üreticilerinden olan Yeşil Kundura, konkordato başvurusunda bulundu.

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, konkordato ilanına gerekçe olarak şu nedenleri sıraladı:

  • Yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi
  • Türk Lirası’ndaki yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması
  • İthal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi

Kızanlıklı, yaptığı açıklamada “Kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacı ile konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız” dedi.

‘İki konkordato komiseri görevlendirildi’

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre şirket hakkında dün karar veren mahkeme, şirkete yönelik yeni haciz yapılmasını yasakladı.

Şirkete üç ay geçici mühlet veren mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de iki kişilik konkordato komiseri atadı.

Yeşil Kundura’nın ithal ettiği ve Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği bazı markalar ise şöyle: CAT, Harley Davidson, Hush Puppies, Sebago, Wolverine.

Hotiç de konkordato ilan etmişti

Türkiye’de 150 satış noktası ve 900’e yakın çalışanı bulunan ayakkabı markası Hotiç de bu ayın başında Türk Lirası’nda yaşanan aşırı değer kaybı nedeniyle konkordato ilan ettiğini duyurmuştu.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.




Önceki Haber
Bir kadını öldürdü, duruşmalara kravatlı katılınca 'iyi hal'den cezası indirildi
Sonraki Haber
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi yaşamını yitirdi