Ana SayfaGüncelİki ‘barış imzacısı’ akademisyen daha hapis cezası

İki ‘barış imzacısı’ akademisyen daha hapis cezası

HABER MERKEZİ – Akademisyenler Dr. Gaye Yılmaz ve Yrd. Doç. Bülent Küçük’ün bugünkü duruşmalarında mahkeme 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “örgüt propagandası” ile suçlanan akademisyenlere yönelik davalar adli yılın açılışının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam etti.

28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde’de görülen duruşmada Dr. Gaye Yılmaz, avukatı olmadığı gerekçesiyle erteleme talep etti.

Ertelemesi mahkeme tarafından reddedilen Yılmaz, avukatı olmadan savunma yapamayacağını belirtti.

Duruşmaya karar için ara verilirken, gazetecilerin içerde izinsiz bilgisayar açtığını iddia eden Mahkeme Başkanı Ersin Özarslan basın mensuplarını duruşma salonundan çıkardı.

Avukatı bulunmayan ve savunmaya yapamayan Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Küçük’e de 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gaye Yılmaz’ın duruşmasının ardından Yrd. Doç. Bülent Küçük’ün duruşması görüldü.

İçeriye basın mensupları alınmazken, Küçük 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak ceza 1 yıl 3 aya düşürüldü. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

19 akademisyene hapis cezası verildi

5 Aralık 2017’de başlayan davalar kapsamında, 280 günde 256 akademisyenin ilk duruşmaları görüldü. Bu süreçte bir kısmının ikinci ve üçüncü duruşmaları da yapıldı; 19 akademisyene 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zübeyde Füsun Üstel ve Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Büşra Ersanlı’ının cezası dışında bütün cezalarda hükmün açıklanması geri bırakıldı.


Bu haber bianet‘ten kısaltılarak derlenmiştir.



Önceki Haber
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak uyarısı
Sonraki Haber
Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınları anlatıyor: Eğil'in 1915 ile değişen çehresi