Ana SayfaDünyaİran’dan Suudi Arabistan ve ABD’ye tehdit

İran’dan Suudi Arabistan ve ABD’ye tehdit

HABER MERKEZİ – Askeri geçit törenine düzenlenen saldırı sonrası İran, Suudi Arabistan’ı ve ABD’yi suçladı, Cumhurbaşkanı Ruhani “İran, Amerika Birleşik Devletleri ile karşı karşıya gelmeye hazır” dedi. Suudi Arabistan’dan yapılan açıklamada ise ‘ülkenin egemenliğine yönelik saldırılara izin verilmeyeceği’ kaydedildi.

İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan Eyaleti’nin başkenti Ahvaz’da, İran-Irak savaşının başlangıç günü dolayısıyla yapılan askeri geçit töreni sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 29 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD’in üstlendiği saldırı sonrası açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, saldırının arkasında ‘yabancı bir rejim’ olduğunu iddia etmişti.

İran’dan konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’den geldi.

Ruhani, ABD ve Körfez ülkelerine işaret etti, Tahran’ın saldırıya karşılık vereceğini söyledi: “İran, Amerika Birleşik Devletleri ile karşı karşıya gelmeye hazır.”

Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada ise, “ölümcül ve unutulmaz bir intikam” alınacağı belirtildi.

İran’dan yapılan açıklamalara Suudi Arabistan’dan yanıt veren kişi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman oldu.

Yazılı bir açıklama yapan Selman, “Hiç kimsenin ülkemizin egemenliğine saldırmasına ve güvenliğini ihlal etmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.