Ana SayfaÇalışma Yaşamıİş cinayetlerini sormak da yasak: Galatasaray’da ‘Vicdan ve Adalet Nöbetine’ izin yok

İş cinayetlerini sormak da yasak: Galatasaray’da ‘Vicdan ve Adalet Nöbetine’ izin yok

HABER MERKEZİ – Galatasaray Meydanı’na dönük abluka ve yasak sürüyor. Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin meydandaki ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ de yasaklandı.

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin adalet arayan yakınlarının her ayın ilk Pazar günü saat 13.00’te, Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları “Vicdan ve Adalet Nöbeti” 75. haftasında yasaklandı.

Galatasaray Meydanı’na gelen aileler polis engeli ve yasak kararı ile karşılaştı. Aileler yasak kararına itiraz edeceklerini belirtti.

Kaymakamlık kararı

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve avukat Sezgin Tanrıkulu, ailelere tebliğ edilen yasak kararını Twitter’dan paylaştı.

Ailelerin “Bu içerik Anayasa ve yasalara aykırıdır, tüm itirazlar ve haklarımızı saklı tutmak kaydı ile” notuyla imzaladığı Kaymakamlık yasağına dair belgede Galatasaray’daki eylem yasağı hatırlatılıyor.

Eylem yasağı

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Galatasaray Meydanı’nda 25 Ağustos’taki 700. hafta eyleminin yasak ve polis şiddetiyle karşılaşmasının ardından dün gerçekleşen (1 Eylül) 701. haftada da Galatasaray Meydanı’na ilerlemeleri engellenmişti.

Meydana girişin kapatılması nedeniyle hasta tutuklular için yapılan F oturmaları da yapılamamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Binler Bakırköy'deydi: "Savaş bir kader değil, barışı getireceğiz"
Sonraki Haber
"Türkiye İdlib'in Suriye toprağı olduğunu anlamalı"