Ana SayfaGüncelİsmail Devrim’in intiharını duyuran gazeteci Ergün Demir adli kontrolle serbest

İsmail Devrim’in intiharını duyuran gazeteci Ergün Demir adli kontrolle serbest

HABER MERKEZİ – Çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için Kocaeli’nde evinin banyosunda intihar eden İsmail Devrim’i kamuoyuna duyurduktan sonra gözaltına alınan gazeteci Ergün Demir serbest bırakıldı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan İsmail Devrim, 20 Eylül’de evinde intihar etmişti.

Devrim’in 14 yaşındaki oğlunun ilk gün okul kıyafeti olmadan okula gittiği, bu nedenle ilk iki derse alınmadığı, eşine de “Ben oğluma okul kıyafeti alamıyorsam niye yaşıyorum” dediği bildirilmişti.

İntihar, ilçe milli eğitim müdürünce ‘gurur meselesi’ne, valilikçe ‘psikolojik sebepler’e bağlanırken, Kocaeli başsavcılığı da Devrim’in oğluna pantolon alamadığı için intihar ettiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu öne sürmüştü.

Resmi mercilerden bu yönlü açıklamalar devam ederken, intiharı duyuran Astakos Haber’in genel yayın yönetmeni Ergün Demir gözaltına alındı.

Kocaeli Zirve’nin telefonla ulaştığı Ergün Demir, “Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar, ben de güvenlik güçlerine kendim teslim oldum. Şu anda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum” sözlerini kaydetti.

Adli kontrol ile serbest

Sağlık kontrolünden geçirilen gazeteci önce jandarma komutanlığına saatler sonra ise adliyeye sevk götürüldü.

Mahkemeye çıkarılan Demir, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Demir, haberinin ardından yapılan açıklamaların sonrasında Astakos Haber’de “İsmail Devrim haberini nasıl yaptım?” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Gazeteci, söz konusu yazısında, “Kimse öküz altında buzağı aramasın. Haber hiçbir kurum veya kişiyi incitmek, suçlamak, karalamak adına yapılmamıştır. Yapılan polemikler, haberi yapan kişi olarak benim dışımda gelişen şeylerdir. Tekrar söylüyorum, ben sadece işimin, mesleğimin gereğini yaptım. Bu konuyla ilgili söyleyecek başka da sözüm yoktur!” ifadelerine yer vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Süperpak işçilerinden patrona ‘sıfır zam' yanıtı: Fatura işçiye kesilemez, greve devam
Sonraki Haber
Yunanistan'da LGBTİ aktivisti linç edilerek öldürüldü