Ana SayfaEğitimİstanbul’da Kürtçe dil eğitimleri başlıyor

İstanbul’da Kürtçe dil eğitimleri başlıyor

HABER MERKEZİ – Kürtçe Araştırmalar Merkezi, 1 Ekim’de ders başı yapıyor. Merkezi’n başkanı dilbilimci Sami Tan, herkesi anadilini öğrenmek amacıyla kurslara katılmaya davet ediyor.

İstanbul’da bulunan Komeleya Lêkolînên Kurdî’nin (Kürtçe Araştırmalar Merkezi) Kürtçe’nin lehçeleri olan Kurmancî ve Kirmançkî (Zazakî) dersleri 1 Ekim tarihinde başlıyor.

Üç buçuk ay sürecek olan kurslara katılım çağrısında bulunan Kürtçe Araştırmalar Merkezi Başkanı Dilbilimci Sami Tan, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada herkesi anadilini öğrenmek amacıyla kurslara kayıt yapmaya davet etti.

Anadillerini bilmeyenler için imkan

Kürt dili, edebiyatı ve tarihi üzerine çalışmalar yaptıkları merkezlerinde sonbahar ayları itibariyle kursların başladığını ve ilkbahar itibariyle de kursların son bulduğunu söyleyen Tan, şu ana kadar 100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı bilgisini verdi.

Bu sayının artacağına da inandıklarını belirten Tan, kurslara katılmaya da şu sözlerle çağrı yaptı:

“İstanbul’da Kürt tarihi üzerine çalışmalar yapan bir kurumun varlığı tüm Kürtler için bir imkan. Anadilini bilmeyen ya da az bilenler gelsinler anadillerini öğrensinler. Kürtçe konuşmanın yanı sıra Kürtçe okuma ve yazmayı da öğrensinler. Kendilerini, dillerini ve kültürlerini tanısınlar ve böylesi çalışmalar yapan kurumlarına sahip çıksınlar. Her insan bu konuda kendinde bir eksiklik görmeli.”


1 Ekim’de başlayacak olan kursun program takvimi şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ziman û genim – Ali Duran Topuz
Sonraki Haber
Tropik fırtına yön değiştirdi