Ana SayfaEkonomiKuru yemiş yüzde 30 zamlandı

Kuru yemiş yüzde 30 zamlandı

HABER MERKEZİ – TÜKSİAD Başkanı Karaman, kuru yemişte genel bir artışın söz konusu olduğunu dile getirerek, “Kuru yemişlerin genelinde yüzde 30’luk bir fiyat artışı söz konusu” dedi.

Ekonomideki kötü gidişat kuru yemiş sektörünü de etkiliyor.

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Başkanı Hüsamettin Karaman, düzenlediği basın toplantısında “Kuru yemişlerin genelinde yüzde 30’luk bir fiyat artışı söz konusu” dedi.

Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerin hasat sezonuna denk geldiğini belirten Karaman, “Hasat zamanı aynı zamanda bizim de alımları gerçekleştirdiğimiz bir dönem. Finans limitlerimizin tam kullanılmaması nedeniyle birçok sanayi kuruluşumuz ürünleri almada zorlanıyor. Bu çiftçiye de yansıyor, alım düştüğü için ürün tarlada kalıyor” diye konuştu.

Karaman, en büyük sıkıntının ay çekirdeğinde oluştuğunu kaydederek, Çin’den ithal edilen ay çekirdeğinin yerli üretimi olumsuz etkilediğini de ifade etti.

Kuru yemişte genel bir artışın söz konusu olduğunu dile getiren Karaman, ithal ceviz ve badem fiyatlarının artan kur oranlarından etkilendiğini ve bu kapsamda söz konusu ürünlerin fiyatlarında artış yaşandığını söyledi.