Ana SayfaDünyaKuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kuruldu

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kuruldu

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Meclisi’nin bugünkü toplantısında, Suriye’nin kuzeyi ve doğusu için özerk yönetim kuruldu. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi eşbaşkanlıklarına Siham Qiryo ve Ferit Ette seçildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) siyasi kanadı olan, Kuzey Suriye halklarının siyasi partileri, meclis ve platformlarının çatı örgütü konumundaki Demokratik Suriye Meclisi’nin (DSM) bugünkü toplantısında, Suriye’nin kuzeyi ve doğusu için özerk yönetim kuruldu.

Eyn İsa’da düzenlenen toplantıda Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi de oluşturuldu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi eşbaşkanlıklarına ise Siham Qiryo ve Ferit Ette seçildi.

“Amaç bölgedeki özerk yönetimler arasındaki koordinasyonu sağlamak”

Suriye’den yayın yapan Hawar Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Demokratik Suriye Meclisi’nin 16 Temmuz’da gerçekleştirilen üçüncü kongresinde alınan söz konusu karar bugün hayata geçirildi.

Toplantıda konuşan DSM Eş Başkanı Emine Umer, “DSM üçüncü konferansında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kurulması önerisinde bulunmuştu. Projenin amacı bölgedeki özerk yönetimler arasında koordineyi sağlayacak bir yönetim sisteminin oluşturulması, yönetim ve güvenlik boşluğunun doldurulması ve Suriye’nin doğusu ile kuzeyinde daha önce kurulan yönetim sistemine göre hareket edilmesidir. Bu yönetimler bölgede istikrarı sağlamış ve hizmet alanında ihtiyaçları karşılamış, bölgeleri terörist saldırılara karşı koruyabilmiştir” ifadelerini kullandı.

Umer, Demokratik Suriye Meclisi’nin özerk yönetimler ve sivil meclislerle yürüttüğü tartışmaların ardından Kuzey ve Doğu Suriye için ortak yönetim kurulması kararı verildiğini söyledi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Emine Umer, tüm yönetimlerden oluşturulan hazırlık komitesi ile çalışma yürütüldüğünü söyledi. Umer, hazırlık komitesinin de küçük bir komite oluşturduğunu ve gerekli belgeleri hazırlayarak, özerk yönetimler ve sivil meclis üyelerinden oluşan 70 kişilik genel meclisi üyeleri listesini hazırladıklarını kaydetti.

Umer, konuşmasının sonunda “Bu temelde DSM olarak bu toplantıyı, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi’nin ilk toplantısını ilan ediyoruz” dedi.

Previous post
Yazar Hamide Yiğit'e 301'den para cezası
Next post
The Cranberries solisti Dolores O’Riordan'ın ölüm nedeni belli oldu