Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Ödenek çıkmadı’, yol asfaltı yarıda kaldı: Mardin’de en az 400 kişi işten çıkarıldı

‘Ödenek çıkmadı’, yol asfaltı yarıda kaldı: Mardin’de en az 400 kişi işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ  – Mardin’de Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ödenek alamadığı gerekçesiyle çalışmalarını durduran Demyol İnşaat’ın, en az 400 kişinin işine son verdiği belirtildi.

Merkezi Batman’da bulunan Demyol İnşaat, Batman, Bingöl, Mardin ve Siirt’te yapımını sürdürdüğü yol asfaltlama çalışmalarını durdurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, “ödenek çıkmadığı” gerekçesi ile çalışmalarını durduran firmanın yol, laboratuvar, şoför, beton ve zemin etüt işinde çalışan en az 400 kişinin işine son verdiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 18 Ağustos’ta başlayan işten çıkarmalar hala sürüyor.

İşten çıkarılanların iki aylık ücretlerinin de halen içeride olduğu ifade edildi.

Sadece bekçiler işe devam edecek

Firmanın ayrıca, şantiyelerinde sadece bekçilerin işlerine devam etmesi yönünde karar verdiği kaydedildi.

Tazminatları ve iki aylık maaşları ödenemeyen işçilere ise, “Bir ay kadar bekleyeceğiz. Eğer ödenek çıkmazsa tazminatlarınızı ve içerideki maaşlarınızı ödeyeceğiz” dediği belirtildi.

İşten çıkarılan işçilerden bazıları, firmanın kendilerine, ödenek çıkması durumunda yeniden işe alınacaklarını söylediğini aktardı.

Ajans, olanlar hakkında firma yetkililerine ulaştıklarını ancak konuya dair açıklama yapmaktan kaçındıklarını bildirdi.

İki bin çalışanı var

Demyol İnşaat Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Muğla, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt’te birçok projenin ihalesini almış durumda.

Firma, resmi internet sitesinde 200’ü aşkın teknik ve idari personelinin yanı sıra 2 bin çalışanı bulunduğunu belirtiyor.