Ana SayfaKültür-SanatOrdusporlu kadın taraftarların hikayesi: ‘Mor Menekşeli Kadınlar’

Ordusporlu kadın taraftarların hikayesi: ‘Mor Menekşeli Kadınlar’

HABER MERKEZİ – Orduspor’un kadın taraftarlarının hikayesi ‘Mor Menekşeli Kadınlar’ adıyla belgesel projesi oldu. Belgesel, zamanla kadınların tribünden uzaklaşma nedenlerini ve futbolun nasıl endüstrileştiğini de mercek altına alacak.

1970’lerde Orduspor’un ardındaki büyük güç olarak nitelendirilen kadın taraftarların hikayesi belgesele konu oldu.

‘Mor Menekşeli Kadınlar’ isimli belgesel projesi, Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği’nin girişimiyle pek çok festivalden ödülle dönen yönetmen Sezen Kayhan tarafından çekiliyor.

Belgeselin esin kaynağı, 1972 yılında Orduspor-Galatasaray maçını tribünde izleyen kadınlara ait bir fotoğraf karesi olmuş.

Belgesel, Ordusporlu bir grup kadın taraftarı, 40 yılın ardından yeniden tribünde bir araya getiriyor. Orduspor’un amatör lige düşmeden ve takımın stadının yıkılmadan önceki son karşılaşmasında, kadın taraftarlar takımlarını desteklemek için yeniden buluşuyor.

Belgesel “Ne olmuştu da bir zamanlar takımlarının hiçbir maçını kaçırmayan kadınlar tribünlerden uzaklaşmış, futbola küsmüşlerdi?” sorusuna da yanıt arıyor.

‘Mor Menekşeli Kadınlar’ ayrıca değişen Türkiye’yle beraber futbolun yıllar içinde nasıl endüstrileştiğinin de izini sürüyor.

Belgeselin tamamlanması için kampanya

Öte yandan belgeselin tamamlanması için gereken miktarın bir kısmı bağımsız sinemacıların son yıllarda tercih ettiği bir yöntem olan kitlesel fonlama kampanyasıyla toplanıyor.

Projenin tamamlanması için düzenlenen kampanya FonZip üzerinden yürütülüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oyuncu Yakup Yavru hayatını kaybetti
Sonraki Haber
"Çözüm alternatif ekonomi, dönüşüm için en uygun zaman da şimdi"