Ana SayfaGüncelOyuncu Ferdi Merter Fosforoğlu yaşamını yitirdi

Oyuncu Ferdi Merter Fosforoğlu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Oyuncu, yönetmen, yazar ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter Fosforoğlu yaşamını yitirdi.

Bir süredir geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gören oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter Fosforoğlu, hayatını kaybetti.

79 yaşındaki sanatçının vefatının ardından kızı Almula Merter Churm, sosyal medyadan “Babam beni böyle bırakıp gitmek var mıydı? Canım babamı, tiyatro üstadımı, atamı, ustayı az önce kaybettik. Canım babam ışıklarda uyu. Seni çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Tiyatro ve sinema camiasından birçok isim de sanatçının kaybı üzerine duydukları üzüntüyü paylaştı.

Ferdi Merter’in kardeşi, tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu mesajında, “Ağabeyimdi. Işıklar yer değiştirdi” yazdı.

Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, “Babamız, abimiz, başkanımızdı. Film-San Vakfına 4 yıl boyunca çok büyük emekleri oldu. Onu hiç unutmayacağız. Çok üzgünüm. Nurlarda yat Ferdi Merter” ifadelerini kullandı.

Oyuncu ve yönetmen Levent Tayman da “Türk tiyatrosunun duayeni Ferdi Merter’i, babamızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Sensiz zor olacak” mesajını paylaştı.

Oyuncu İpek Tenolcay ise “Allah senden razı olsun hocam, sevdirdiklerin, öğrettiklerin ve desteğin için. Nur içinde yat” diyerek duygularını belirtti.

Ferdi Merter Fosforoğlu

Oyuncular Renan Fosforoğlu ile Muazzez Arçay’ın oğlu olan Ferdi Merter, 19 Haziran 1939’da İstanbul’da dünyaya geldi.

Fosforoğlu, ilk olarak bir yaşında oynadığı ‘Tosun Paşa’ filmi ile sanat dünyası ile tanıştı.

Oynadığı tiyatro, dizi ve filmlerin yanı sıra seslendirme çalışmaları da olan usta sanatçı, sinemada yönetmenlik ve senaryo yazarlığı yaptı.

En son ‘Kiralık Aşk’ dizisinde rol alan Fosforoğlu sayısız sinema filmine de imzat attı. “Turist Ömer Uzay Yolunda”, “Ayrı Dünyalar”, “İhtiras Kurbanları” ve “Asi Evlat” adlı yapımlar bunları bazılarıydı.

Previous post
Kurkut cinayeti davası: Duruşma ertelendi, sanık polise yine tutuklama yok
Next post
"Türkiye, Soçi’deki anlaşma sonrası İdlib'de El Nusra ile karşı karşıya gelebilir"