Ana SayfaGüncelRagıp Zarakolu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Ragıp Zarakolu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Yayıncı Ragıp Zarakolu hakkında, 2011 yılında ‘Siyaset Akademisi’nde yaptığı bir konuşma nedeniyle açılan dava kapsamında kırmızı bülten çıkarıldı.

Belge Yayınevi’nin sahibi yayıncı Ragıp Zarakolu hakkında, 2011 yılında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi’nde yaptığı bir konuşma nedeniyle “örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada kırmızı bülten çıkarıldı.

2013 yılından beri İsviçre’de yaşayan ve aynı zamanda gazeteci olan Zarakolu, yazarı olduğu Evrensel gazetesine konuya dair verdiği demeçte, hakkında 6 yıl sonra çıkarılan kırmızı bülten ile iadesinin talep edilmesine tepki gösterdi.

Türkiye’nin iade talebini “taciz” olarak nitelendiren Zarakolu, “Anlaşılan insan haklarına, azınlık haklarına, ifade özgürlüğüne sahip çıkmaya devam etmem, barışı savunmam, düşüncelerimi açıklamam ve yazılarım yine birilerini rahatsız etti. Rahatsız olsunlar. Yola devam” dedi.

Zarakolu, kamuoyuna da “Gelecek duruşmam 28 Eylül tarihinde yapılacak. Bu duruşmadan önce bu kararın kaldırılması için kampanya yürütmek önem taşıyor. Göstereceğiniz duyarlılığa şimdiden teşekkürler” sözleriyle çağrıda bulundu.

Ne olmuştu?

Söz konusu dava kapsamında Ekim 2011’de tutuklanıp cezaevine konulan Zarakolu, Nisan 2012’de serbest bırakılmıştı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan davaya bakan mahkeme heyeti, 4 Haziran’da görülen son duruşmada yazar Zarakolu hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Basra'da göstericilere ateş açıldı, beş kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Watergate skandalını ortaya çıkaran gazeteci: 'Trump, Esad'a suikast düzenlenmesini istedi'