Ana SayfaEkoloji‘Tropik fırtına yön değiştiriyor, şiddeti kısmen azalacak’

‘Tropik fırtına yön değiştiriyor, şiddeti kısmen azalacak’

HABER MERKEZİ – ‘Kırbaç’ adı verilen tropik fırtınanın yön değiştirdiğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, fırtınanın şiddetinin kısmen azalacağını ve kuzeye yöneleceğini söyledi.

Orta Akdeniz’de oluşan ve ‘Kırbaç Kasırgası’ olarak da adlandırılan tropik fırtınanın Pazar günü Türkiye’nin Batı kesimlerini etkilemesini beklendiği açıklanmıştı.

Ancak fırtınanın, yön değiştirerek, Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi’ne kadar geleceği ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yöneleceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun’un yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu gelişmeyle birlikte “Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de beklenilen rüzgar şiddeti ve yağış miktarının bir miktar azalması bekleniyor” ifadesini kullandı.

Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne’de pazar günü rüzgar hızının 70-90 kilometre/saat, yağış miktarının ise metrekareye 50-75 kilogram civarında gerçekleşeceğine işaret eden Coşkun, Ege Denizi’nde açıklarda rüzgar hızının 100 kilometre/saat ve üzerinde eseceğini, yağışın ise metrekareye 100 kilogram üzerinde meydana geleceğinin tahmin edildiğini aktardı.

‘Yön ve şiddeti değişebiliyor’

Bu tür fırtınaların, yön ve şiddeti değişebildiğinden anlık olarak takip edildiğinin altını çizen Coşkun, son olarak şunları söyledi:

“Özellikle çiftçilerimize, denizcilerimize, balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşlarımız ile yetkililere; yaptığımız uyarıları takip etmelerini, dikkatli ve tedbiri elden bırakmamalarını öneriyoruz.”


İstanbul Valiliği’nden fırtına uyarısı: Deniz kabarabilir, çatılar uçabilir

Meteoroloji’den tropik fırtına uyarısı