Ana SayfaGüncelTutuklu HDP’li vekil Güven’e Demirtaş ve Baluken’in kitapları verilmedi

Tutuklu HDP’li vekil Güven’e Demirtaş ve Baluken’in kitapları verilmedi

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş’ın ‘Seher’i ile İdris Baluken’in ‘Üç Kırık Dal’ kitaplarının Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Milletvekili Leyla Güven’e verilmeden emniyete gönderildiği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkari milletvekili seçilen ancak tahliye edilmeyen ve Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Leyla Güven’e HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski milletvekili İdris Baluken’in kitaplarının verilmediği ortaya çıktı.

Leyla Güven’in kızı gazeteci Sabiha Temizkan, Demirtaş’ın öykü kitabı ‘Seher’ ile Baluken’in romanı ‘Üç Kırık Dal’ının annesine verilmediğini ve kitapların emniyete gönderildiğini duyurdu.

Söz konusu olayı Twitter’dan duyuran Temizkan, Demirtaş ve Baluken’in kitaplarının “emniyet incelemesinden sonra ‘uygun’sa verileceğini” ifade etti.

Tutuklu tek milletvekili

24 Haziran’da milletvekili seçilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 31 Ocak 2018’den bu yana tutuklu bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Güven’in tahliye edilmesi için bir kez daha Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunulmuştu.

Güven’in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, başvurularında 24 Haziran’daki seçimlerde bir kez daha milletvekili seçilerek ‘dokunulmazlık’ hakkı kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen tahliye kararını emsal gösterdiklerini söylemişti.





Önceki Haber
Garanti Bankası inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı
Sonraki Haber
"Tutuklu inşaat işçileri serbest bırakılsın, asıl yargılanması gereken patronlar"