Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜç çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 57 yıl hapis

Üç çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 57 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Manisa’nın Turgutlu ilçesinde üç çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanan H.Ç., 57 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2014 ile 2018 yılları arasında 10, 14 ve 17 yaşlarındaki üç kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkan H.Ç. isimli erkek tutuklandı.

İstismarı kameraya da çeken H.Ç. hakkında ‘nitelikli cinsel istismar’, ‘sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘müstehcen yayınların üretiminde çocuğun kullanılması’ suçlarından cezalandırılması istemiyle Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.

Davanın, karar duruşmasında mahkeme heyeti, H.Ç.’ye, 17 yaşındaki kızına karşı, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçunu alt soyu olan kızına karşı ‘cebir ve tehdit’ kullanarak zincirleme şekilde işlediğinden 45 yıl hapis cezası verdi.

Ancak belirlenen süreli hapis cezası 30 yıldan fazla olamayacağı için ceza, 30 yıla indirildi.

Ardından yine H.Ç.’ye, 17 yaşındaki kızına yönelik ‘müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanmak’ suçunu zincirleme şekilde işlediğinden 12 yıl hapis cezası verildi.

Toplam 57 yıl hapis

H.Ç., 14 yaşındaki kızına yönelik ‘sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçunu alt soyu olan kızına karşı gerçekleştirdiği gerekçesiyle ise 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

H.Ç., 10 yaşındaki kızına yönelik de ‘sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçunu alt soyu olan kızına karşı gerçekleştirdiğinden 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme, H.Ç.’nin tüm bu suçlardan toplam 57 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.