Ana SayfaGüncelYazar Hamide Yiğit’e 301’den para cezası

Yazar Hamide Yiğit’e 301’den para cezası

HABER MERKEZİ – Yazar Hamide Yiğit, kaleme aldığı ‘Tekmili Birden IŞİD’ kitabı gerekçe gösterilerek 301’den yargılandığı davadan 3 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Yazar Hamide Yiğit’in, ‘Tekmili Birden IŞİD- El Kaide’den IŞİD’e; Amerika için Cihat’ adlı kitabı nedeniyle yargılandığı iki dava bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Aynı zamanda Sendika.org yazarı da olan Yiğit’in yargılandığı davanın duruşmasını Avrupa, Akdeniz İnsan Hakları Ağı Temsilcisi Sylvie Jabbour, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İnsan Hakları Derneği (İHD) Üyesi Kasım Akbaş, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Çağrı Kurter ve Manisa Barosu Genel Sekreteri Seçil Ege izledi.

Yiğit, TCK 301’inci madde gereğince “hükümeti, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” iddiasıyla yargılandığı dosyadan 5 ay hapis cezası aldı.

Ardından ceza, 3 bin TL para cezasına çevrildi.

Diğer dava ertelendi

Yine aynı kitap hakkında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) suç duyurusu üzerine başlatılan ve dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayetçi olması üzerine “hakaret” iddiasıyla açılan dava da aynı mahkemede görüldü.

Davanın duruşması 15 Kasım’a ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den CHP'ye 'yerel seçim' çağrısı
Sonraki Haber
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kuruldu